Menu Sluiten

Whiskey Sour

Whiskey sour cocktail

De Whiskey Sour is een bekende sour met whiskey die, als je hem goed maakt, de perfecte balans heeft tussen zuur, zoet en sterk.
Tijd6 min
Ingrediënten
  • Whiskey 45 ml
  • Citroensap sap van halve citroen
  • Suikersiroop 10 ml
  • Eiwit van 1 ei
  • Angostura bitters (optioneel) 2-3 dashes
Benodigdheden
  • Citroenperser
  • shaker
  • barmaatje
Instructies
  1. Begin met het scheiden van het eiwit. Gebruik een rauw ei en scheid het eiwit van het eigeel in een kommetje. Zorg dat er geen eigeel bij het eiwit komt.
  2. Gebruik een shaker met ijs
  3. Voeg met een barmaatje 45 ml van je favoriete whiskey toe gevolgd door 10 ml suikersiroop
  4. Knijp nu met een citrusperser een halve citroen in je shaker uit
  5. Voeg ook het eiwit toe
  6. Stevig shaken totdat er een frostlaagje op de shaker verschijnt
  7. Schenk de mix uit de shaker uit in een mooi whiskey glas. Schenk ook het ijs uit.
  8. Als je goed geshaket hebt zie je nu een mooi wit schuimlaagje op je Whiskey Sour. Garneer deze met een mooi rood cocktailkersje

Wiskey sour ingredienten

Tijd6 min
Ingrediënten
  • Whiskey 45 ml
  • Citroensap sap van halve citroen
  • Suikersiroop 10 ml
  • Eiwit van 1 ei
  • Angostura bitters (optioneel) 2-3 dashes
Benodigdheden
  • Citroenperser
  • shaker
  • barmaatje
Instructies
  1. Begin met het scheiden van het eiwit. Gebruik een rauw ei en scheid het eiwit van het eigeel in een kommetje. Zorg dat er geen eigeel bij het eiwit komt.
  2. Gebruik een shaker met ijs
  3. Voeg met een barmaatje 45 ml van je favoriete whiskey toe gevolgd door 10 ml suikersiroop
  4. Knijp nu met een citrusperser een halve citroen in je shaker uit
  5. Voeg ook het eiwit toe
  6. Stevig shaken totdat er een frostlaagje op de shaker verschijnt
  7. Schenk de mix uit de shaker uit in een mooi whiskey glas. Schenk ook het ijs uit.
  8. Als je goed geshaket hebt zie je nu een mooi wit schuimlaagje op je Whiskey Sour. Garneer deze met een mooi rood cocktailkersje

Wiskey sour ingredienten

Recept Afdrukken
Stemmen: 2
Score: 5
Jij:
Stem op dit recept!

Tip: gebruik eiwit bij je Whiskey Sour. Dit geeft je sour een romige, zachte smaak.

Amaretto sour stap
Scheid het eiwit van het eigeel in een schaaltje

Sour: combinatie van zuur en zoet

Bij sour cocktails gaat het om de combinatie tussen zuur (citroen) en zoet (suikersiroop of likeur). Met sour cocktails kun je makkelijk variëren. De favoriet van Caroline is de Amaretto Sour. Die van Bart de Drambuie Sour. Hou je van rode wijn? Probeer dan ook eens een New York Sour waarbij je de Whiskey Sour aftopt met rode wijn.

Whiskey of Whisky?

Is het nou Whiskey of Whisky? Dat hangt er vanaf of je het hebt over een Schotse Whisky of een Amerikaans of Ierse Whiskey. Het schijnt dat de verschillende schrijfwijzes ontstaan zijn doordat de Ieren zich met hun whiskey van het Schotse distillaat wilden distantiëren.  Altijd goed om dit soort Whiskey weetjes paraat te hebben als je een goede whiskey cocktail aan het drinken bent.

Cocktails maken is leuk, maar drink met mate