Menu Sluiten

Pornstar Martini

Pornstar Martini foto
Pornstar Martini

Mijn absolute favoriet zowel qua smaak als qua uitstraling is de Pornstar. Oftewel Pornstar Martini! Secret ingredients: de heerlijk zachte vanille aroma en het eiwit. Het eiwit zorgt ervoor dat de cocktail een mooi schuimkraagje krijgt. Garneren met een halve passievrucht en opdienen met een klein glaasje champagne of prosecco. Sexy cocktail voor een classy feestje!

De Pornstar Martini is begonnen als de Maverick Martini (naar een louche club in Zuid Afrika waar de cocktail voor het eerst werd gemaakt met de bekende ingrediënten). Kreeg daarna de naam Pornstar Martini vanwege de hoeveelheid passie. De cocktail wordt overigens net zo makkelijk Martini Pornstar genoemd

Wat heb je nodig voor de Pornstar Martini?

Vanille vodka (1 deel)
Passievrucht sap (1,5 deel)*
Verse limoensap (1/4 limoen)
Garneren met halve passievrucht
Tip: gebruik eiwit voor een mooi wit kraagje (de helft van het eiwit)

On the side: champagne of Prosecco (shotglaasje)

1 deel = 30 ml

*passievrucht sap is te verkrijgen bij de Jumbo of bij de exotische winkels. Turkse supermarkt of toko. Vraag naar Maaza.

Hoe maak je de Pornstar Martini?

Begin met ruim voldoende ijs in de shaker. Schenk passievruchtsap en het sap van 2 limoenpartjes in. Voeg 1 deel vanille vodka toe. Ik gebruik mijn zelfgemaakte vanille vodka. Dit geeft de Pornstar Martini een lekker zachte aroma. Als je een mooi schuimkraagje wilt, voeg dan ook wat eiwit toe (niet meer dan de helft van het eiwit). Shake kort maar stevig ca 8 seconden totdat je een frost ziet ontstaan op je shaker. Schenk de cocktail uit in een voorgekoeld martiniglas. Voeg als finishing touch een halve passievrucht toe als garnering. Maak het nectar van de passievrucht vooraf met een scherp vorkje of mesje even los. Ja ja, de details maken het verschil! On the side serveer je bij de cocktail een bescheiden glaasje champagne of prosecco. Mooiste vind ik om hiervoor een mooi vodka shot glaasje met een lange dunne vorm te gebruiken.

Vanille vodka is heel makkelijk om zelf te maken. Je gebruikt gewoon een halve liter vodka in een afsluitbare wekpot / jar en doet hier 2 vanille boontjes. 1 week laten staan in een ruimte op kamertemperatuur en je hebt je eigen vanille vodka. Te veel moeite? Je kunt vanille vodka ook gewoon bij de sluiter kopen.

Weet jij in welke volgorde je de Pornstar Martini hoort te drinken?

1) Begin met de passievrucht
2) Bubbels
3) Save the best for last! Want na de passievrucht en de champagne zijn je smaakpapillen helemaal klaar voor de sensationele smaakbeleving van de Pornstar Martini!

Andere cocktails met passievrucht

Ik houd wel van cocktails met passievrucht. Jij ook? Dan moet je zeker deze andere cocktails met passievrucht proberen. Wat te denken van de Vanilla Sky Daiquiri met rum en Licor 43 of de Old Passioned met rum añejo?

Deel je zelfgemaakte Pornstar Martini via social media

Heb je deze cocktail gemaakt op basis van ons recept en is het goed gelukt? Maak dan een foto van je zelfgemaakte cocktail en post deze met #Cocktailicious op Instagram.

Cocktails met mate

Deel bericht

Share on facebook
Share on pinterest
Share on print
Share on email