Menu Sluiten

Limoncello Tonica

Een cocktail drink je uit het juiste cocktailglas. Voor onze cocktails  gebruiken wij cocktailglazen van Things for Drinks.

Wil je deze cocktail ook maken in een mooi cocktailglas?

De Limoncello Tonica is een Italiaanse cocktail die je maakt met Limoncello en tonic. Heerlijke, frisse cocktail met de basilicum als smaakmaker!
Tijd3minuten
Aantal1cocktail
Ingrediënten
  • Limoncello 30-40 ml
  • Fever Tree Mediterranean Tonic 1 flesje
  • citroen 1 partje
  • basilicum 2-3 blaadjes
benodigdheden
  • barmaatje
  • barlepel
Instructies
  1. Gebruik een mooi copa glas. Vul het glas met ijs. Gebruik bij voorkeur 1 of 2 grote ice cubes (the bigger the better)
  2. Gebruik je favoriete limoncello. Giet met een barmaatje 30-40 ml in het glas.
  3. Schenk de tonic voorzichtig uit in het glas (ca 3/4 van het flesje)
  4. Voeg de garnering toe. Een partje citroen en 2-3 blaadjes basilicum
  5. Even roeren met een barlepel en je cocktail is er helemaal klaar voor
  6. Even goed roeren met een barlepel en je gin tonic is klaar om op te dienen.

Tijd3minuten
Aantal1cocktail
Ingrediënten
  • Limoncello 30-40 ml
  • Fever Tree Mediterranean Tonic 1 flesje
  • citroen 1 partje
  • basilicum 2-3 blaadjes
benodigdheden
  • barmaatje
  • barlepel
Instructies
  1. Gebruik een mooi copa glas. Vul het glas met ijs. Gebruik bij voorkeur 1 of 2 grote ice cubes (the bigger the better)
  2. Gebruik je favoriete limoncello. Giet met een barmaatje 30-40 ml in het glas.
  3. Schenk de tonic voorzichtig uit in het glas (ca 3/4 van het flesje)
  4. Voeg de garnering toe. Een partje citroen en 2-3 blaadjes basilicum
  5. Even roeren met een barlepel en je cocktail is er helemaal klaar voor
  6. Even goed roeren met een barlepel en je gin tonic is klaar om op te dienen.

Recept Afdrukken
Stemmen: 21
Score: 4.38
Jij:
Stem op dit recept!

Tip: de smaakmaker van deze cocktail is de basilicum. Deze geeft een heerlijke smaak en geurbeleving aan je cocktail!

De basilicum geeft de cocktail een heerlijke, kenmerkende smaak
Proost

Limoncello cocktail

Limoncello drinken wij vaak puur. Maar ik vind het ook een heerlijke likeur om te gebruiken in cocktails. Denk aan Limoncello Scroppino (variant op de klassieke Scroppino), Limoncello Spritz (met prosecco en bruiswater) en deze mooie Limoncello Tonica.

De keuze voor de tonic

Kies niet zo maar een willekeurige tonic. Voor het mediterraanse gevoel ga je voor de Fevertree Mediterranean. Dit is een tonic met een lichte hint van rozemarijn en citroen thijm. Dit past perfect bij de limoncello en de basilicum.

Gebruik geen literfles voor je tonic, maar kleine flesjes zodat je zeker weet dat je tonic optimaal bruist na het openen.

Foodpairing suggestie: homemade bruscetta

Deze cocktail hebben we gemaakt met heerlijke bruscetta’s. De combinatie van deze frisse cocktail met limoncello en basilicum met de simpele smaak van tomaat, knoflook en basilicum is top!

Recept voor homemade bruscetta’s (voor 2 personen)
– 15 romaatjes (in partjes gesneden)
– 2 teentjes knoflook (persen)
– 8 blaadjes basilicum (fijn gesneden)
– 2 theelepels olijfolie

Meng dit alles in een kom met een snufje grof zout en zwarte peper. Verwarm vervolgens dun gesneden ciabatta’s besprenkeld met olijfolie en licht ingesmeerd met knoflook in de oven op 220 graden. Na 4-5 minuten zijn ze lekker crostini en verdeel je de bruscetta erover Lekker als lunch of aperitief!

Afbeelding Leuke Recepten

Tip: bij Leuke Recepten vind je nog veel meer lekkere Bruscetta recepten. Zoals met geitenkaas, champignons, brie en rode biet, pompoen

Bekijk de recepten op Leuke Recepten

Een andere Italiaanse cocktail: Aperol Spritz

Een andere heerlijke Italiaanse cocktail die het supergoed op het terras doet is deze mooie Aperol Spritz.

Cocktails maken is leuk, maar drink met mate

Deel bericht

Share on facebook
Share on pinterest
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email