Menu Sluiten

Limoncello Tonica

Limoncello Tonica
Limoncello Tonica
Deze Limoncello Tonica is een ideale cocktail voor een aangeklede borrel met lekkere Italiaanse hapjes op een zondagmiddag. Het is een verfrissende cocktail op basis van limoncello en tonic die heel simpel te maken is. Voor de taste gebruik je verse basilicum. Even roeren en alle smaken komen vrij in je glas!

Let op: gebruik zeker niet te weinig limoncello en roer goed. De limoncello zakt naar beneden in je glas omdat de drank zwaarder is dan de tonic vanwege het hogere suikergehalte.

Wat heb je nodig voor een Limoncello Tonica?

Limoncello (1,5 deel)
Tonic (3 delen)
Garnering: verse basilicum blaadjes

1 deel = 30 ml

Hoe maak je een Limoncello Tonica?

Deze cocktail maak je in het glas. Je begint dus met een mooi copa glas. Vul deze met ijsblokjes. Voeg als eerste ijskoude limoncello uit de vriezer toe. Anderhalf barmaatje. Daarna vul je het glas met tonic. Vers uit de fles zodat het goed bruist in je glas. Voeg nu verse basilicum toe als garnering. De basilicum ruik je heel goed als je straks je eerste slok gaat nemen. Om de smaken goed vrij te laten komen roer je de basilicum met een barlepel mee in het glas. Even proeven van je barlepel en als je drankje perfect op smaak is, is het tijd om de eerste slok uit je glas te gaan nemen!

Variant met limoncello en prosecco

Deze cocktail kun je ook maken met prosecco en bruiswater. Gebruik dan 1 deel limoncello, 2 delen prosecco en 2 delen bruiswater. Dan maak je een Limoncello Spritzer. Het is maar dat je weet wat je drinkt 😉

Cocktails met limoncello

Benieuwd naar onze andere cocktails met limoncello? Bekijk dan hier onze limoncello cocktails. Onze favoriet? De Limoncello Tiramisu Martini op basis van limoncello, witte chocolade likeur, mascarpone en wat melk. Heerlijk voor na het eten!

Deel je zelfgemaakte Limoncello Tonica via social media

Heb je deze Gin Tonic gemaakt en is het goed gelukt? Maak dan een foto van je zelfgemaakte cocktail en post deze met #Cocktailicious op Facebook, Twitter, Pinterest of Instagram.

Cocktails met mate

0/5 (0 Reviews)

Deel bericht

Share on facebook
Share on pinterest
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email