Menu Sluiten

Limoncello Tiramisu Martini

Limoncello Tiramisu Martini
Limoncello Tiramisu Martini

Ik heb vorige maand een heerlijk toetje gegeten bij een goede Italiaan. Het was een Limoncello Tiramisu met witte chocola. Heerlijk! Natuurlijk maakte ik er ook een lekkere cocktail van met Limoncello, witte chocolade likeur, mascarpone, suiker en een beetje melk om het vloeibaar te maken. Heerlijke after dinner cocktail!

PS: je maakt deze cocktail met een blender. Aangezien mijn blender het begaf terwijl ik het maakte, heb ik hem met de hand geklopt. Gaat iets minder snel, maar met een beetje geduld gaat het net zo goed.

Wat heb je nodig voor een Limoncello Tiramisu Martini?

Witte chocolade likeur (1,5 deel)
Limoncello (1 deel) (voor deze cocktail heb ik Limoncello van Villa Massa gebruikt)
Mascarpone (2 theelepels)
Melk (1/2 deel)
Citroen (sap van ca 1/4 citroen)
Garnering: citroenzest

1 deel = 30 ml

Hoe maak je de Limoncello Tiramisu Martini?

Maak deze cocktail bij voorkeur met een blender. Doe alle ingrediënten in de blender. Goed blenden tot het 1 geheel is. Even proeven of het naar smaak is qua zoetheid en sterkte. Hierna giet je uit in een gekoeld martini glas. Garneren met citroenzest.

Vergelijkbare cocktails

Bekijk ook de andere cocktails zoals de Chocolate Martini. Met de overgebleven mascarpone maakte ik uiteraard ook de klassieke Tiramisu Martini op basis van Amaretto!

Deel je zelfgemaakte Limoncello Tiramisu Martini via social media

Heb je deze cocktail gemaakt op basis van ons recept en is het goed gelukt? Maak dan een foto van je zelfgemaakte cocktail en post deze met #Cocktailicious op Facebook, Twitter, Pinterest of Instagram.

Cocktails met mate

3.7/5 (3 Reviews)

Deel bericht

Share on facebook
Share on pinterest
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email