Menu Sluiten

Hemingway Daiquiri

Een cocktail drink je uit het juiste cocktailglas. Voor onze cocktails  gebruiken wij cocktailglazen van Things for Drinks.

Wil je deze cocktail ook maken in een mooi cocktailglas?

De Hemingway Daiquiri is een twist op de klassieke Daiquiri met rum en limoen. Deze maak je met rum, grapefruit en kersenlikeur en smaakt net wat zachter.
Tijd3 minuten
Aantal1 cocktail
Ingrediënten
  • Gold rum 45 ml
  • Limoensap Sap van halve limoen (20 ml)
  • Grapefruit Sap van 1/4 grapefruit (20 ml
  • Maraschino likeur 10 ml
  • Optioneel: kokoswater 10 ml
benodigdheden
  • shaker
  • barmaatje
  • cirtusperser
Instructies
  1. Begin met een gekoeld martiniglas
  2. Gebruik een shaker met ijs
  3. Voeg met een barmaatje 45 ml rum en 10 ml Maraschino likeur toe
  4. Met een citrusperser voeg je sap toe van een halve limoen en een kwart grapefruit. Optioneel voeg je 10 ml kokoswater toe
  5. Krachtig shaken tot je een frostlaagje aan de buitenkant van je shaker krijgt
  6. Doublestrainen bij het uitschenken in een mooi martiniglas zonder het ijs
  7. Opdienen met een garnering van grapefruit

Tijd3 minuten
Aantal1 cocktail
Ingrediënten
  • Gold rum 45 ml
  • Limoensap Sap van halve limoen (20 ml)
  • Grapefruit Sap van 1/4 grapefruit (20 ml
  • Maraschino likeur 10 ml
  • Optioneel: kokoswater 10 ml
benodigdheden
  • shaker
  • barmaatje
  • cirtusperser
Instructies
  1. Begin met een gekoeld martiniglas
  2. Gebruik een shaker met ijs
  3. Voeg met een barmaatje 45 ml rum en 10 ml Maraschino likeur toe
  4. Met een citrusperser voeg je sap toe van een halve limoen en een kwart grapefruit. Optioneel voeg je 10 ml kokoswater toe
  5. Krachtig shaken tot je een frostlaagje aan de buitenkant van je shaker krijgt
  6. Doublestrainen bij het uitschenken in een mooi martiniglas zonder het ijs
  7. Opdienen met een garnering van grapefruit

Recept Afdrukken
Stemmen: 5
Score: 5
Jij:
Stem op dit recept!

Een lekkere Daiquiri is de perfecte combinatie tussen het zure van de limoen, zoet van de suiker en de rum.

Hemingway zijn Daiquiri

Veel klassieker dan de Hemingway Daiquiri wordt de Daiquiri niet. Hemingway stond er als Amerikaanse schrijver om bekend dat hij graag cocktails dronk in Cuba waaronder de Daiquiri en de Mojito. De officiële Hemingway Daiquiri is een variant op de klassieke Daiquiri die je maakt met grapefruitsap en Maraschino kersenlikeur. Vergeleken met de klassieke Daiquiri smaakt deze Daiquiri wat zachter door de toevoeging van kersenlikeur en het gebruik van grapefruit.

My Daiquiri in El Floridita and my Mojito in La Bodeguita

Ernest Hemingway

Merser Rum

Voor deze Daiquiri heb ik Merser rum gebruikt. Een blended rum van verschillende gerijpte Carribische rums uit Panama, Dominicaanse Republiek, Jamaica en Barbados, die bij elkaar gebracht zijn door Mersers (koopmannen) en gedistilleerd zijn in Londen. De smaak van de rum is zacht, lichtzoet met tropische smaken en vanille.

Over Daiquiri

Van origine komt Daiquiri – uitspraak Dek-ke-ri – uit het Cubaanse dorpje Daiquiri. Daar was een Amerikaanse expat die zonder whiskey / gin kwam te zitten. Voor zijn gasten maakte hij een aperitief-achtig drankje op basis van lokaal gestookte rum. Het was een hit en de Daiquiri was geboren! Het originele recept werd overigens gemaakt met bruine suiker en geschaafd ijs in een champagne flute.

Cocktails maken is leuk, maar drink met mate

Deel bericht

Share on facebook
Share on pinterest
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email