Menu Sluiten

Daiquiri

Daiquiri foto
Daiquiri

De Daiquiri is een absolute klassieker uit de shortdrinkklasse. Het drankje ziet er stijlvol en elegant uit, maar doet denken aan het rantsoen van Britse zeelui in de Caraïben dat bestond uit rum, water, limoenen en suiker.

Naarmate je een cocktail vaker maakt ga je de cocktail steeds beter afstemmen op je smaak. Dit geldt bij mij in het bijzonder voor de klassieke Daiquiri. Oefening baart kunst. Dus nu ben ik eruit hoe je een lekkere Daiquiri maakt!

Je kunt de Daiquiri ook “frozen” maken. Met een blender en veel crushed ice. Zo krijg je een mooi en lekker granité effect van het ijs.

Ondanks dat de cocktail simpel is qua soort en hoeveelheid basis ingrediënten vind ik het een uitdagende cocktail om te maken. Dit heeft alles te maken met het grote contrast tussen het zure van de limoen en het zoete van de suiker. De cocktail was iedere keer te zuur, omdat ik zelf niet scheutig ben met suiker. Wees dus zeker niet te zuinig met suiker. Dit komt de balans ten goede!

Wat heb je nodig voor een Daiquiri?

Witte rum (1,5 deel)
Suikersiroop (2 el)
Geperste limoenen (1,5 stuks)

1 deel = 30 ml

Hoe maak je de Daiquiri?

Voor een vol glas pers je 1,5 limoenen als basis. Voeg 1,5 deel rum en 2 el suikersiroop toe in een shaker met ijs. Kort en krachtig shaken. Uitgieten zonder het ijs in een Margarita glas of Martini glas. Garneren met limoenschijfje.

Frozen Daiquiri

Wil je een Frozen Daiquiri maken? Voeg dan voor het blenden 2 glazen crushed ice toe en blend dit tot je een granité achtige massa krijgt. Schenk dit vervolgens uit in je cocktailglas.

Daiquri varianten

De Daiquiri kun je ook maken variëren met je favoriete fruit. Bijvoorbeeld met banaan of kiwi. Meest populair is de Strawberry Daiquiri.

Stukje geschiedenis

Van origine komt Daiquiri (uitspraak Dekkeri) uit het Cubaanse dorpje Daiquiri. Daar was een Amerikaanse expat die zonder whiskey / gin kwam te zitten. Voor zijn gasten maakte hij een aperitief-achtig drankje op basis van lokaal gestookte rum. Het was een hit en de Daiquiri was geboren! Het originele recept werd overigens gemaakt met bruine suiker en geschaafd ijs in een champagne flute.

Deel je zelfgemaakte Diaquiri via social media

Heb je deze cocktail gemaakt op basis van ons recept en is het goed gelukt? Maak dan een foto van je zelfgemaakte cocktail en post deze met #Cocktailicious op Facebook, Twitter, Pinterest of Instagram.

Cocktails met mate

Deel bericht

Share on facebook
Share on pinterest
Share on print
Share on email