Menu Sluiten

Caipirinha

Caipirinha cocktail

De Caipirinha is een swingende Braziliaanse cocktail die je maakt met 3 simpele ingrediënten: Braziliaanse cachaca rum, limoen en rietsuiker.
Tijd4min
Aantal1cocktail
Ingrediënten
  • 2 limoenen
  • 40 ml cachaca rum
  • 2 barlepels Rietsuiker
benodigdheden
  • muddler
  • barmaatje
Instructies
  1. Gebruik een stevig glas om in te muddlen
  2. Begin met 6 partjes limoen en 2 barlepels rietsuiker
  3. Even goed muddlen in het glas
  4. Vul het glas met crushed ice
  5. Giet 40 ml cachaca rum in het glas
  6. Goed roeren met een barlepel en eventueel afvullen met crushed ice
  7. Garneren met limoentje

Caipirinha ingredienten

Tijd4min
Aantal1cocktail
Ingrediënten
  • 2 limoenen
  • 40 ml cachaca rum
  • 2 barlepels Rietsuiker
benodigdheden
  • muddler
  • barmaatje
Instructies
  1. Gebruik een stevig glas om in te muddlen
  2. Begin met 6 partjes limoen en 2 barlepels rietsuiker
  3. Even goed muddlen in het glas
  4. Vul het glas met crushed ice
  5. Giet 40 ml cachaca rum in het glas
  6. Goed roeren met een barlepel en eventueel afvullen met crushed ice
  7. Garneren met limoentje

Caipirinha ingredienten

Recept Afdrukken
Stemmen: 4
Score: 5
Jij:
Stem op dit recept!

Rol met de palm van je hand over de limoen heen. Zo komt er meer sap uit de limoen.
Snijd de limoen in fijne partjes en muddle met rietsuiker in het glas

When life gives you lemons make a Caipirinha!

Herkomst van de Caipirinha

De naam van deze cocktail is afgeleid van het in Brazilië gebruikte woord Caipira. Deze term werd doorgaans gebruikt voor de plattelandsbewoners. De eerste cocktails zijn dus waarschijnlijk niet gedronken op een wit swingend Braziliaans strand zoals wij ons dat voorstellen, maar op het platteland.

Cachaca of beter gezegd Cachaça

Cachaca is de rum van Brazilie. Deze wordt gemaakt op basis van een destillaat uit suikerriet en is vergelijkbaar met witte rum, maar dan iets scherper van smaak en sterker qua alcohol. En dit proef je ook wel in de Caipirinha. Cachaca wordt gebruikt in Caipirinhas en in Batidas of gewoon puur. Bij Nederlandse slijters kun je vragen naar Cachaca 51 of Sagatiba.

Makkelijk variëren

Op de klassieke Caipirinha kun je net als op Mojito goed variëren met verschillende fruitsmaken als aardbeien, passievrucht of bijvoorbeeld watermeloen. Zorg wel dat je sappig en zoet fruit gebruikt en de hoeveelheid rietsuiker die je toevoegt hierop afstemt.

Cocktails maken is leuk, maar drink met mate

Deel bericht

Share on facebook
Share on pinterest
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email