Menu Sluiten

Caipirinha

Caipirinha
Caipirinha

When life gives you lemons, make a Caipirinha! De Caipirinha is een wereldberoemde cocktail uit Brazilië die je overal kunt bestellen. Je maakt de Caipirinha op basis van 3 ingrediënten: limoen, rietsuiker en Braziliaanse cachaca. De cocktail is in het bijzonder geschikt voor zomerse avonden met swingende muziek!

De naam is afgeleid van het in Brazilië gebruikte woord Caipira. Deze term werd doorgaans gebruikt voor de plattelandsbewoners. De eerste cocktails zijn dus waarschijnlijk niet gedronken op een wit swingend Braziliaans strand zoals wij ons dat voorstellen, maar op het platteland.

YouTube Cocktailicious

Wat heb je nodig voor de Caipirinha?

Cachaca (1 deel)
Rietsuiker (2-3 barlepels, naar smaak)
Limoen (4 kwartjes)
Crushed ice (vol glas)

1 deel = 30 ml

Hoe maak je de Caipirinha?

1) Snijd 1 limoen in 4 gelijke kwartjes en doe de partjes in een stevig tumblerglas.
2) Strooi naar smaak rietsuiker over de limoenen. Gebruik niet te weinig rietsuiker, anders gaat de limoen (of de cachaca) overheersen in deze cocktail.
3) Gebruik een muddler om het sap uit de limoen te persen.
4) Giet hier met een barmaatje 30 – 50 ml cachaca overheen.
5) Tot aan de rand vullen met crushed ijs. Even goed stirren met een barlepel zodat alles goed mengt.
6) Als de limoentjes mooi boven in je cocktailglas zweven voeg voor het opdienen nog wat crushed ice toe zodat het glas mooi vol zit.

How to make a Caipirinha

Variëren met Caipirinha

Variëren met Caipirinha? Bekijk zeker ook de Caipirinha Passion en de Caipirinha Kiwi.

Voor het WK in Brazilië maakten we verschillende Caipirinhas in het thema van de landen. De Oranjinha met sinaasappel, de Rode Duivel Caipirinha met watermeloen, de Goddelijke Kanaries Caipirinha met ananas en La Roja Caipirinha met aardbeien en nog meer varianten. Ze staan in onze WK cocktail blog.

Deel je zelfgemaakte Caipirinha via social media

Heb je deze cocktail gemaakt en is het goed gelukt? Maak dan een foto van je zelfgemaakte cocktail en post deze met #Cocktailicious op Facebook, Twitter, Pinterest of Instagram.

Cocktails met mate

Deel bericht

Share on facebook
Share on pinterest
Share on print
Share on email