Menu Sluiten

Blue Hawaiian

Blue Hawaiian foto
Blue Hawaiian
De Blue Hawaiian is een tropische zomer cockail die je maakt als een Pina Colada. De toevoeging van blue curacao zorgt voor een tropische smaak en uitstraling.

Pas op met het toevoegen van blue curacao. De kleur van de cocktail wordt er blauwer van maar niet per sé lekkerder 😉

Wat heb je nodig voor de Blue Hawaiian?

Blue curacao (1 deel)
Rum (1 deel)
Kokosmelk (1 deel)
Ananas (1 deel)
Garneren: ananas

1 deel = 30 ml

Hoe maak je de Blue Hawaiian?

Shaker
Maak je deze cocktail met een shaker gebruik dan een shaker met ijsblokjes erin. Voeg met een barmaatje de rum, blue curacao, kokosmelk en ananas toe. Even flink shaken en uitschenken in een mooi tropisch cocktailglas met crushed ice.
Blender
Als je met verse ananas werkt, maak je deze cocktail met een blender. Snijd de ananas. Gebruik hiervan 1 schijf en snijd deze in kleine stukken voor de blender. Voeg hierna 1 deel kokos rum toe en evenveel blue curacao toe. Voeg ook kokosmelk toe en eventueel een eetlepel room of gecondenseerde melk. Voor dat je gaat blenden doe je ook crushed of geschaafd ijs in de blender zodat je cocktail lekker koud blijft. Na het blenden schenk je de cocktail uit in een hurricane glas met ijs.
Garneren
Garneren met ananas en bijvoorbeeld een Hawaiiaans bloemetje. Opdienen met een grote glimlach.

Zomercocktails

Meer tropische zomercocktails zoals de Pineapple Daiquiri, Bounty Island of Watermelon Margarita of Blue Lagoon vind je in onze blog met zomercocktails!

Deel je zelfgemaakte Blue Hawaiian via social media

Heb je deze cocktail gemaakt op basis van ons recept en is het goed gelukt? Maak dan een foto van je zelfgemaakte cocktail en post deze met #Cocktailicious op Instagram.

Cocktails met mate

Deel bericht

Share on facebook
Share on pinterest
Share on print
Share on email