Menu Sluiten

Blood Orange Sour

Blood Orange Sour foto
Blood Orange Sour
Deze Blood Orange Sour is een mooie cocktail die Bart gemaakt heeft op basis van bloedsinaasappel. Niet alleen ziet de cocktail er super uit, hij smaakt ook nog eens top!

Wat heb je nodig voor de Blood Orange Sour?

Amerikaanse whisky (1,5 deel)
Suikersiroop (1/3 de deel, 10 ml)
Bloodsinaasappel (hele bloedsinaasappel)
Eiwit
Garnering: bloedsinaasappel

1 deel = 30 ml

Hoe maak je de Blood Orange Sour?

Deze Blood Orange Sour garneer je met een bloedsinaasappel in het glas. Hiervoor hebben we een mooi retro coupe glas gebruikt. De sour maak je met een shaker. Begin met ijs en scheidt eiwit van eigeel. Voeg het eiwit in de shaker. Voeg whisky toe (1 tot 1,5 deel) en sap van een hele bloedsinaasappel. Voeg voor het shaken ook nog wat suikersiroop toe voor de smaak. Even stevig shaken en uitschenken zonder ijs in je cocktail. Er komt nu een mooi schuimkraagje op de cocktail. Dit garneer je met een schijfje bloedsinaasappel. Beauty van een cocktail!

Klassieke sour cocktails

Bekende sour cocktails zijn de Whiskey Sour en de Amaretto Sour. Nog nooit gemaakt? Dan zeker een keer proberen!

Deel je zelfgemaakte Blood Orange Sour via social media

Heb je deze cocktail gemaakt op basis van ons recept en is het goed gelukt? Maak dan een foto van je zelfgemaakte cocktail en post deze met #Cocktailicious op Facebook, Twitter, Pinterest of Instagram.

Cocktails met mate

Deel bericht

Share on facebook
Share on pinterest
Share on print
Share on email