User Avatar
door Bart

Lekkere rum sour met bloedsinaasappel en een zacht laagje eiwit. Heerlijke cocktail om zelf te maken!

Tip voor je homebar

Tip: 10-delige cocktailset Sybra. Met deze 10-delige cocktailset van Sybra haal je alle benodigdheden in huis van shaker, barmaatje tot stamper. Bestel direct
Deze cocktail scoort 5 ⭐️ (11x beoordeeld)
Beoordeel het recept
Glas Martiniglas
Smaak Fruitig, Zoet, Zuur
Bereiding Gemiddeld
Sterkte Gemiddeld
Drank Likeuren / Overig
Aantal 1 cocktail

Ingrediënten

  • Pisco (brandewijn) 45 ml
  • Citroensap 15 ml sap van halve citroen
  • Bloedsinaasappel 30 ml van halve bloedsinaasappel
  • Suikersiroop 10 ml
  • Eiwit van 1 ei
  • Garnering: schijfje bloedsinaasappel

Benodigdheden

Instructies

  • Begin met het scheiden van het eiwit. Gebruik een rauw ei en scheid het eiwit van het eigeel in een kommetje. Zorg dat er geen eigeel bij het eiwit komt.
  • Gebruik een shaker. Voeg nog geen ijs toe.
  • Voeg met een barmaatje 45 ml pisco brandewijn toe gevolgd door 10 ml suikersiroop
  • Knijp nu met een citrusperser 15 ml citroensap en 30 ml bloedsinaasappel in je shaker uit
  • Voeg ook het eiwit toe
  • Stevig shaken. Je hebt nu een mooie schuimlaag
  • Voeg nu ijsblokjes toe in de shaker en shake nog een keer met het ijs
  • Schenk de mix uit de shaker uit in een mooi whiskey glas. Schenk ook het ijs uit.
  • Als je goed geshaket hebt zie je nu een mooi wit schuimlaagje. Garneer deze met een mooi schijfje bloedsinaasappel
Heb je deze cocktail ook gemaakt?Deel jouw cocktail op Insta en vermeld @Cocktailicious

Tip: gebruik eiwit bij je sour. Dit geeft je sour een romige, zachte smaak.

Sour met bloedsinaasappel

De bloedsinaasappel is een wat zoetere citrusvrucht en daardoor lekker om te gebruiken als ingrediënt voor een sour. We hebben hem gebruikt voor een lekkere variant op de Pisco Sour. Deze sour kun je ook maken met rum of whiskey.

Bloedsinaasappels kun je kopen bij een groothandel (Hanos, Sligro) of bij de exotische supermarkt.

Mooi wit kraagje? Begin met een dry shake

Wil je je sour een mooi wit kraagje geven? Dan moet je eigenlijk twee keer shaken. De eerste keer shake je met eiwit zonder ijsblokjes. Dit noemen ze een dry shake. Je krijgt dan veel schuim. Daarna shake je de cocktail nog een keer maar dan met ijs om je cocktail koud te maken.

Pisco Sour

De Pisco Sour is een bekende klassieke sour cocktail die oorspronkelijk met Pisco (brandewijn uit Peru) wordt gemaakt.

Pisco sour cocktail

Alcoholvrije tip

Je zou deze cocktail alcoholvrij kunnen maken. Een goed alcoholvrij alternatief voor deze cocktail is Seedlip Grove 42. Qua smaak past dit goed bij de bloedsinaasappel. Sterker nog: er zit bloedsinaasappel in deze alcoholvrije spirit.

Cocktails maken is leuk, maar drink met mate