Menu Sluiten

Zuidwester

Zuidwester
Zuidwester
Deze Zuidwester is een stoere Hollandse herfstcocktail op basis van bruine jenever, ginger ale en limoen. Als je deze cocktail gedronken hebt, kun je de zwaarste storm trotseren!

Wat zit er in een Zuidwester?

Bruine jenever (1 deel)
Ginger ale (2 delen)
Limoen (sap van halve limoen)

1 deel = 30 ml

Hoe maak je de Zuidwester?

Voor deze cocktail hebben we geen shaker nodig, we gaan hem in het glas maken. De Zuidwester maak je eigenlijk net als een Dark n Stormy. Enig verschil is eigenlijk dat je in plaats van donkere rum, donkere jenever gebruikt. We leggen het toch nog even uit voor het geval dat je de Dark n Stormy niet kent ;). We beginnen met een tumbler glas gevuld met ijs. Pers hierin een verse limoen. Voeg tot ca 90% het glas met ginger ale of eventueel ginger beer als je van een wat kruidigere smaak houdt. Als laatste giet je met de bolle kant van een barlepel de bruine jenever hier overheen. Subtiel garneren met een limoenpartje.

Andere herfstcocktails

De Zuidwester is een van onze herfstcocktails. Bekijk de blog met onze herfstcocktails.

Deel je zelfgemaakte Zuidwester via social media

Heb je deze cocktail gemaakt op basis van ons recept en is het goed gelukt? Maak dan een foto van je zelfgemaakte cocktail en post deze met #Cocktailicious op Facebook, Twitter of Pinterest.

Cocktails met mate

0/5 (0 Reviews)

Deel bericht

Share on facebook
Share on pinterest
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

Volg ons

Wat leuk dat je onze site bezoekt! Wil je als eerste op de hoogte zijn van nieuwe cocktailrecepten of leuke acties en events? Meld je aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief of volg ons op Instagram.

Nieuwsbrief