Menu Sluiten

Thai Mojito

Thai Mojito
Thai Mojito

De Thai Mojito of Thaijito is een lekkere kruidige cocktail met subtiele, frisse hint van lemongrass. Je maakt deze variant op de Mojito met rum, ginger beer en lemongrass. Serveertip: zoute bananenchips!

Wat heb je nodig voor de Thai Mojito?

Rum (1 deel)
Ginger beer (ca 3 delen)
Limoen (squeeze limoensap)
Rietsuiker (kleine barlepel met wat water)
Garnering: lemongrass (sereh, 1 steel)
1 deel = 30 ml

* lemongrass (sereh) is verkrijgbaar bij de toko. Zelfde geldt voor ginger ale en bananenchips.

Hoe maak je de Thai Mojito?

Snijd de onderkant van de lemongrass in ringetjes zoals je ook een lenteuitje snijdt. Bewaar de bovenkant voor de garnering. Muddle of blend dit in combinatie met een klein beetje water en rietsuiker. Het aroma van de lemongrass komt nu vrij. Finestrain dit met een zeefje in je glas gevuld met crushed ice. Eventueel kun je hier nog een squeeze limoen aan toevoegen. Voeg nu 1 barmaatje rum de ginger beer toe tot je glas gevuld is. Even kort roeren met een barlepel. Garneren met de overgebleven lemongrass in je glas.

Als alcoholvrije cocktail

Deze cocktail is alcoholvrij ook lekker fris. Bekijk mijn blog voor meer alcoholvrije cocktails.

De Thai Mojito zelf maken?

Met deze set kan je heel makkelijk thuis een lekkere cocktail maken. Het is al niet zo’n moeilijk drankje en nu helemaal niet meer :). Succes!

Deel je zelfgemaakte Thai Mojito via social media

Heb je deze cocktail gemaakt op basis van ons recept en is het goed gelukt? Maak dan een foto van je zelfgemaakte cocktail en post deze met #Cocktailicious op Facebook, Twitter, Pinterest of Instagram.

Cocktails met mate

Deel bericht

Share on facebook
Share on pinterest
Share on print
Share on email