Menu Sluiten

Sangrita

Sangrita
Sangrita
Een ander shotje dat je met tequila maakt is de Sangrita (vertaald: klein shotje bloed). Je maakt dit hartig shot met tequila, een druppeltje grenadine, sinaasappel, tomatensap, worchestershire sauce en tabasco. Behoorlijk wat moeite, dus maak er maar meteen een paar als je toch bezig bent. Garneren met komkommer of beter nog een jalapeño!

Wat heb je nodig voor de Sangrita?

Tequila (0,5 deel)
Tomatensap (0,5 deel)
Grenadine (druppeltje)
Tabasco (druppeltje)
Sinaasappel (0,25 deel)
Worchestershire sauce (3 druppels)
Zwarte peper
Komkommer slice of jalapeño

1 deel = 30 ml

Hoe maak je de Sangrita?

Het zijn best wel wat ingrediënten die je moet gebruiken oor dit shotje dus wat we al zeiden, aan te raden om dit meteen voor een heel groepje te maken. Dat vermenigvuldig je de ingrediënten dus ook gewoon. Neem een shaker. Doe hierin alle ingrediënten behalve de zwarte peper en de komkommer of jalapeño want die zijn beiden voor de garnering. Shake alle ingrediënten goed samen en schenk het uit in het shotglaasje. Doe er als finishing touch een beetje zwarte peper over en de komkommer mooi als slice erbij. Ready to serve & drink!

Deel je zelfgemaakte Sangrita via social media

Heb je deze cocktail gemaakt op basis van ons recept en is het goed gelukt? Maak dan een foto van je zelfgemaakte cocktail en post deze met #Cocktailicious op Facebook, Twitter, Pinterest of Instagram.

Cocktails met mate

Deel bericht

Share on facebook
Share on pinterest
Share on print
Share on email