Menu Sluiten

Oranje Boven

Oranje Boven
Oranje Boven
Vorig jaar vierde “prins” Willem Alexander op 27 april 2013 zijn laatste verjaardag als prins. Inmiddels is koning Willem Alexander bijna een jaar koning. Met deze oranje borrel proosten wij op de verjaardag van onze koning met deze oranje borrel. Omdat het gaat om Willem IV drink je de Oranje Boven met zijn vieren. Op Willem IV! Oranje Boven!

Wat heb je nodig voor de Oranje Boven? (voor 4 shotglaasjes)

Bols yoghurt likeur (2,5 delen)
Oranje bitter (1,5 deel)
Sinaasappel (4 partjes)

1 deel = 30 ml

Hoe maak je de Oranje Boven?

We gebruiken voor deze cocktail een shaker om hem te maken. Pak deze er maar bij. Doe de Yoghurt likeur (2,5 delen) en Oranje bitter (1,5 delen) samen in een shaker met ijs. Knijp er een kwart sinaasappel in uit en shaken maar. Bij voorkeur tussen de 8 en 10 seconden zodat het ijs de smaken goed kan vermengen en het drankje koud kan maken, maar niet te waterig wordt. Zorg dat je nog wel 4 sinaasappelpartjes overhoudt voor de garnering. Schenk het uit in 4 shotglaasjes en garneer met klein partje sinaasappel! Proosten maar, Oranje Boven. Hoezee!

Oranje cocktails

De Oranje Boven is één van onze Oranje cocktails. Probeer ook de andere Oranje cocktails zoals de Orange Ambassador, de Maxima Mojito en de Royal Orange.

Deel je zelfgemaakte Oranje Boven via social media

Heb je deze oranje cocktail gemaakt op basis van ons recept en is het goed gelukt? Maak dan een foto van je zelfgemaakte cocktail en post deze met #Cocktailicious op Facebook, Twitter of Pinterest.

Cocktails met mate

0/5 (0 Reviews)

Deel bericht

Share on facebook
Share on pinterest
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

Volg ons

Wat leuk dat je onze site bezoekt! Wil je als eerste op de hoogte zijn van nieuwe cocktailrecepten of leuke acties en events? Meld je aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief of volg ons op Instagram.

Nieuwsbrief