Menu Sluiten

Irish Mint Julep

Irish Mint Julep
Irish Mint Julep

De Irish Mint Julep is de Ierse variant op de Mint Julep. De uitstraling van de cocktail met de donkergele kleur van de whiskey en het groene munt takje past bovendien erg goed bij de Ierse kleuren. Lekkere cocktail voor liefhebbers van Ierse whiskey!

De Irish Mint Julep is de Movember cocktail van Harry. Jameson is zijn favoriete whiskey merk. Lees ook zijn Tales of a Moustache.

NB: ook een mooie cocktail voor St Patrick’s Day!

Wat zit er in een Irish Mint Julep?

Ierse whiskey (2 delen)
Suiker + water (1 barlepel)
Takje munt
Angostura bitters (2 a 3 druppels)

1 deel = 30 ml

Hoe maak je de Irish Mint Julep?

Deze whiskey cocktail maak je bij voorkeur in een mooie klassieke tinnen cup. Gebruik anders een mooi tumbler glas. Begin met een aantal muntblaadjes en muddle deze met wat suiker en een beetje water (max een half deel). Vul hierna het glas met crushed ice. 2 delen Amerikaanse whiskey en 2-3 druppels Angostura bitters. Even stirren met een barlepel in het glas. Garneren met munt takje.

Movember cocktails

Bekijk ook onze andere Movember cocktails zoals de In Cognito, Movember Mule, de Movember Rain, de Sidecar en de Rum Old Fashioned.

Deel je zelfgemaakte Irish Mint Julep via social media

Heb je deze cocktail gemaakt op basis van ons recept en is het goed gelukt? Maak dan een foto van je zelfgemaakte cocktail en post deze met #Cocktailicious op Facebook, Twitter of Pinterest.

Cocktails met mate

0/5 (0 Reviews)

Deel bericht

Share on facebook
Share on pinterest
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

Volg ons

Wat leuk dat je onze site bezoekt! Wil je als eerste op de hoogte zijn van nieuwe cocktailrecepten of leuke acties en events? Meld je aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief of volg ons op Instagram.

Nieuwsbrief