Menu Sluiten

Guava Cabana

Guava Cabana foto
Guava Cabana
Deze Guava Cabana hebben we vernoemd naar de stranden van de Copacabana van het swingende Rio de Janeiro. Je maakt deze zomerse variant op de PiƱa Colada met cacacha – Braziliaanse rum die je ook gebruikt voor Caipirinha – guave sap, kokos melk en ananassap. Heer-lijk!

Wat heb je nodig voor de Guava Cabana?

Cachaca (1 deel)
Guave sap (2 deel)*
Kokosmelk (half deel)
Ananassap (1 deel)
Limoen (sap van 1 partje)
Garnering: ananasbladen

1 deel = 30 ml

*guave sap kun je verkrijgen bij exotische winkels, zoals de toko of een Turkse supermarkt.

Hoe maak je een Guava Cabana?

Deze cocktail maak je in een shaker zodat alle verschillende smaken goed in elkaar op gaan. Gebruik een shaker met ijsblokjes. Voeg met een barmaatje de cacacha (1 deel), 2 delen guave sap, kokosmelk (10 ml) en 1 deel ananassap. Knijp tot slot nog een limoenpartje uit in je vingers. Even krachtig shaken tot je frost ziet op de shaker. Uitschenken met een strainer en/of zeefje in een longdrink of hurricane glas met ijs. Opdienen met ananas garnering en een dikke glimlach. Want dit is een cocktail waar je vrolijk van wordt!

Ook lekker alcoholvrij

De combinatie van guave sap, ananassap en kokosmelk is ook erg lekker zonder alcohol. Ook lekker dus als alcoholvrije cocktail!

Guave Swizzle

Ook lekker fris en zomers is de Guave Swizzle. Bekijk hier ons cocktailrecept van de Guave Swizzle.

Deel je zelfgemaakte Guava Cabana via social media

Heb je deze cocktail gemaakt op basis van ons recept en is het goed gelukt? Maak dan een foto van je zelfgemaakte cocktail en post deze met #Cocktailicious op Facebook, Instagram, Twitter of Pinterest.

Cocktails met mate

0/5 (0 Reviews)

Deel bericht

Share on facebook
Share on pinterest
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

Volg ons

Wat leuk dat je onze site bezoekt! Wil je als eerste op de hoogte zijn van nieuwe cocktailrecepten of leuke acties en events? Meld je aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief of volg ons op Instagram.

Nieuwsbrief