Menu Sluiten

Blueberry Mojito

Blueberry Mojito foto
Blueberry Mojito
Als je van cassis houdt, dan moet je zeker een keer deze Blueberry Mojito proberen. Je maakt hem met verse blauwe bessen, limoen, munt, rum en blueberry likeur. Zeker het proberen waard als je een keer wil variƫren op de klassieke Mojito!

Wat heb je nodig voor de Blueberry Mojito?

Witte rum (1 deel)
Blueberry likeur (0,5 deel)
Rietsuiker of suikersiroop (1 el)
Bruiswater
Limoen (sap van halve limoen)
Blauwe bessen (10-12)
Garnering: munt

1 deel = 30 ml

Hoe maak je de Blueberry Mojito?

De Blueberry Mojito kun je op verschillende manieren maken. Je kunt hem maken als “witte” mojito waarbij je de Blueberry likeur gebruikt en garneert met blauwe bessen. Je kunt ook de kleurstof gebruiken van verse blauwe bessen. Dan krijg je een mooie paarsige Blueberry Mojito. In dit geval muddle je de blauwe bessen. Ik houd niet zo van de pulp van de blauwe bessen. En dus heb ik eerst 12 bessen gemuddled met 4 limoenpartjes in het glas. Hier heb ik 3 muntblaadjes bij gekneusd. Daarna heb ik de sap hiervan gezeefd in een ander glas gevuld met ijs. Dit mag crushed ice zijn of juist grotere ice cubes. Toegegeven het is wat meer werk. In dit glas heb ik daarna met een barmaatje een half deel blueberry likeur, 10 ml suikersiroop en 1 deel witte rum toegevoegd. Als laatste aftoppen met bruiswater. Even goed stirren met een barlepel zodat alles goed mengt. Daarna garneren met 2 muntblaadjes aan de rand van je glas en 3 of 4 blauwe bessen aan een cocktailprikker.

De Blueberry Mojito zelf maken?

Met deze set kan je heel makkelijk thuis een lekkere cocktail maken. Het is al niet zo’n moeilijk drankje en nu helemaal niet meer :). Succes!

Deel je zelfgemaakte Blueberry Mojito via social media

Heb je deze cocktail gemaakt op basis van ons recept en is het goed gelukt? Maak dan een foto van je zelfgemaakte cocktail en post deze met #Cocktailicious op Facebook, Instagram, Twitter of Pinterest.
Cocktails met mate

0/5 (0 Reviews)

Deel bericht

Share on facebook
Share on pinterest
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

Volg ons

Wat leuk dat je onze site bezoekt! Wil je als eerste op de hoogte zijn van nieuwe cocktailrecepten of leuke acties en events? Meld je aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief of volg ons op Instagram.

Nieuwsbrief