Menu Sluiten

Banana Daiquiri

Banana Daiquiri foto
Banana Daiquiri
De Banana Daiquiri is een populaire cocktail met banaan. Ik ken niet veel cocktails op basis van banaan, maar als je van banaan houdt dan is de Banana Daiquiri absoluut een must!

Wat heb je nodig voor de Banana Daiquiri?

Rum (1,5 deel)
Creme de Bananes (1 deel)
Limoen (halve limoen)
Banaan

1 deel = 30 ml

Hoe maak je een Banana Daiquiri?

Je kunt deze cocktail op twee manieren maken. Je kunt shaken, maar als je met verse banaan wil werken, dan zul je moeten blenden. Ik ben voor vers en dus voor blenden. Per cocktail gebruik je een halve banaan, limoensap van een halve limoen, 1,5 deel rum en 1 deel creme de bananes likeur. Blend tot het één vloeibaar geheel wordt. Proef of het op smaak is. Eventueel kun je nog wat suikersiroop toevoegen. Als je het te dik vindt voeg dan wat crushed ice toe en blend nogmaals tot één vloeibaar geheel. Hierna schenk je het uit in een gekoeld cocktailglas. Bij een Daiquiri gebruik ik meestal een margarita glas. Maar voor deze cocktail kun je ook een hurricane glas of ice tea glas (gevuld met ijs) gebruiken.

Voor de garnering heb ik maar 1 tip: Go Bananas 😉

Hoe ziet jouw zelfgemaakte Banana Daiquiri eruit?

Heb je deze Banana Daiquiri ook gemaakt? Dan ben ik benieuwd naar je garnering! Maak een foto van je zelfgemaakte cocktail en post deze met #Cocktailicious op Facebook, Instagram, Twitter of Pinterest.

Cocktails met mate

4.3/5 (7 Reviews)

Deel bericht

Share on facebook
Share on pinterest
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

Volg ons

Wat leuk dat je onze site bezoekt! Wil je als eerste op de hoogte zijn van nieuwe cocktailrecepten of leuke acties en events? Meld je aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief of volg ons op Instagram.

Nieuwsbrief