Menu Sluiten

Aviator

Aviator
Aviator
Toen ik de Aviator cocktail voor het eerst zag, was ik meteen verkocht. Een mooie klassieke cocktail met gin die door de licht paarse gloed een geheel authentieke uitstraling krijgt. Voor het originele cocktail recept moest ik wel op zoek gaan naar Creme de Violette voor de typische paarse kleur. Dat heb ik helaas nergens kunnen vinden, dus heb ik Parfait Amour als alternatief gebruikt.

En dan nog een kleine stylingtip: deze cocktail drink je natuurlijk met klassieke pilotenbril. Zeker met dit heerlijke nazomerweer!

Wat heb je nodig voor de Aviator?

Gin (1,5 deel)
Creme de Violette of Parfait Amour (1/4 deel)
Maraschino (0,5 deel)
Citroensap (0,5 deel; halve citroen)

1 deel = 30 ml

Hoe maak je de Aviator?

Gebruik een shaker gevuld met ijsblokjes en een gekoeld martiniglas. In de shaker giet je met een barmaatje 1,5 deel gin, 0,5 deel maraschino en een kwart van een barmaatje (7,5 ml) creme de violette of parfait amour. In verhouding weinig dus anders krijg je geen lichtpaarse uitstraling. Je hoeft geen suikersiroop toe te voegen want daar is de maraschino voor bedoeld. Even krachtig shaken en uitschenken in je martini glas. Als garnering gebruik je een citroen zest of een cocktailkersje. ALs je deze cocktail drinkt, denk je nog maar aan 1 ding: preparing for take off!

Deel je zelfgemaakte Aviator via social media

Heb je deze cocktail gemaakt op basis van ons recept en is het goed gelukt? Maak dan een foto van je zelfgemaakte cocktail en post deze met #Cocktailicious op Facebook, Twitter of Pinterest.


Cocktails met mate

Deel bericht

Share on facebook
Share on pinterest
Share on print
Share on email