Menu Sluiten

Summervibes: 6 dingen waar je op moet letten bij zomercocktails

In de zomer worden er de meeste cocktails gedronken. We zijn vrij, hebben minder aan ons hoofd. En wat is er dan lekkerder dan een lekkere zomerse cocktail? 6 tips als je zelf zomercocktails wil maken inclusief inspiratie voor nieuwe zomerse cocktails.

1) Lekker tropisch fruit en zomerse garnering ????

Bij een zomerse cocktail hoort vers, tropisch fruit. Meloen, perzik, ananas, mango, kiwi, sinaasappel. You name it. In de zomer is al het fruit lekkerder van smaak, en dus je cocktail ook!

sex on the beach cocktail
Sex on the Beach

2) IJs en ijskoud ????

De zomer is warm en dus is je cocktail het lekkerst als ie ijs en ijskoud. Vodka slush, Frozen Margaritas of Frozen Daiquiri’s. Daar zeg ik geen nee tegen op een hete zomerdag!

frozen mango daiquiri cocktail
Frozen Mango Daiquiri

3) Perfect serve ????????

Ook in de zomer wil je dat je cocktail er natuurlijk top uit ziet. Zorg dus dat je het juiste cocktailglas gebruikt en dat je zorg besteedt aan de garnering zodat de uitstraling helemaal past bij de cocktail.

French Martini

4) Lekker light of alcoholvrij ????

Houd je cocktails in de zomer lekker light. Het is lekkerder om twee cocktails te drinken en hooguit lichtjes iets te voelen van de alcohol, dan dat je meteen half dronken bent van de drank in de cocktail. Maak je cocktails dus niet te sterk of houd ze alcoholvrij.

watermelon sling cocktail
Watermelon Sling

5) Easy to make, easy to drink ????

In de zomer is het heet en dan wil je natuurlijk dat je snel een goede cocktail voor je gasten op de tafel kan zetten. Deze Mermaid Mule maak je met slechts 4 ingrediƫnten in het glas en kun je in het glas bereiden. Je maakt hem waar je gasten bij staan!

cocktail mermaid mule
Mermaid Mule

6) Coole cocktailglazen ????

Heb je iets met cocktails, dan heb je iets met glazen. Wij hebben ook echt iets met glazen en in het bijzonder met tiki glazen. Hele originele, creatieve glazen uit de tiki cultuur zoals deze Pineapple Tiki glazen.

Rum swizzle cocktail
Rum Swizzle
Cocktails maken is leuk, maar drink met mate

Deel bericht

Share on facebook
Share on pinterest
Share on print
Share on email

Volg ons

Wat leuk dat je onze site bezoekt! Wil je als eerste op de hoogte zijn van nieuwe cocktailrecepten of leuke acties en events? Meld je aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief of volg ons op Instagram.

Nieuwsbrief