Menu Sluiten

Pisco Sour

Pisco Sour foto
Pisco Sour
De Pisco Sour is ÊÊn van de persoonlijke favorieten van Bart. Thuis hebben we ook een hele gave fles Chileense brandewijn (pisco) in de vorm van de bekende Moai beelden van Paaseiland. En je kunt er dus een hele lekkere cocktail mee maken ook. Echt een klassieker die je een keer geprobeerd moet hebben!

Wat heb je nodig voor de Pisco Sour?

Pisco (1,5 deel)
Citrooensap (sap van 1 citroen)
Suikersiroop (10 ml)
Eiwit
Angostura bitters (paar druppels)
Garnering: gedroogde citroen

1 deel = 30 ml

Hoe maak je de Pisco Sour?

Deze sour met pisco hebben we met citroen gemaakt. Gebruik een shaker gevuld met ijs. Begin met het eiwit te scheiden. Voeg daarna het sap van 1 citroen toe en 1,5 deel pisco. Voeg met een barmaatje 10 ml suikersiroop toe. Even goed shaken zodat je een mooie schuimlaag in je glas krijgt van het eiwit. Even proeven en als de Pisco Sour op smaak is, uitschenken in je glas tot aan de rand. De kraag van eiwit garneer je met angostura bitters. En omdat dit zo een classy cocktail is legden we er een gedroogd citroenschijfje bij voor de styling. Het oog wil ook wat!

Pisco

Pisco is van origine een brandewijn op basis van Spaanse wijndruiven. Zowel Peru als Chili claimen het als hun nationale drank. In Peru heet een vallei Pisco. Maar ook in Chili is er een dorpje dat Pisco heet. De Pisco fles verwijst natuurlijk naar de Chileense Paaseilanden die ook verwant is aan de tiki cultuur.

Deel je zelfgemaakte Pisco Sour via social media

Heb je deze cocktail gemaakt en is het goed gelukt? Maak dan een foto van je zelfgemaakte cocktail en post deze met #Cocktailicious op Facebook, Twitter of Pinterest.

Cocktails met mate

Deel bericht

Share on facebook
Share on pinterest
Share on print
Share on email