Menu Sluiten

Passion Caipirinha

Een cocktail drink je uit het juiste cocktailglas. Voor onze cocktails  gebruiken wij cocktailglazen van Things for Drinks.

Wil je deze cocktail ook maken in een mooi cocktailglas?

De Passion Caipirinha of Caipirinha de Maracuya is een heerlijke Braziliaanse cocktail met cachaca rum en verse passievrucht. Echt een zomerse cocktail!
Tijd4min
Aantal1cocktail
Ingrediënten
  • 1 Limoen
  • 1,5 Passievrucht
  • 40 ml cachaca rum
  • 3 barlepels Rietsuiker
benodigdheden
  • muddler
  • barmaatje
Instructies
  1. Gebruik een stevig glas om in te muddlen
  2. Begin met 6 partjes limoen en 3 barlepels rietsuiker
  3. Even goed muddlen in het glas tot al het sap uit de limoenpartjes is
  4. Voeg het nectar van een passievrucht toe in je glas. Doe dit door met een scherp vorkje het nectar uit de passievrucht te schrapen
  5. Vul het glas tot de rand met crushed ice
  6. Giet 40 ml cachaca rum in het glas
  7. Goed roeren met een barlepel zodat de nectar mooi zweeft in het glas en afvullen met crushed ice
  8. Garneren met halve passievrucht

Tijd4min
Aantal1cocktail
Ingrediënten
  • 1 Limoen
  • 1,5 Passievrucht
  • 40 ml cachaca rum
  • 3 barlepels Rietsuiker
benodigdheden
  • muddler
  • barmaatje
Instructies
  1. Gebruik een stevig glas om in te muddlen
  2. Begin met 6 partjes limoen en 3 barlepels rietsuiker
  3. Even goed muddlen in het glas tot al het sap uit de limoenpartjes is
  4. Voeg het nectar van een passievrucht toe in je glas. Doe dit door met een scherp vorkje het nectar uit de passievrucht te schrapen
  5. Vul het glas tot de rand met crushed ice
  6. Giet 40 ml cachaca rum in het glas
  7. Goed roeren met een barlepel zodat de nectar mooi zweeft in het glas en afvullen met crushed ice
  8. Garneren met halve passievrucht

Recept Afdrukken
Stemmen: 9
Score: 4.11
Jij:
Stem op dit recept!

De originele Caipirinha maak je met limoen, rietsuiker en Braziliaanse Cachaça rum.

Bekijk ons cocktailrecept van de Caipirinha

Caipirinha met passievrucht

De Caipirinha is een heerlijke, frisse rum cocktail uit Brazilië. Je kunt er ook goed mee variëren. Een bekende variant is de Capirinha met passievrucht. Of zoals de Brazilianen zeggen: Caipirinha de Maracuya.

De combinatie van rum, limoen en passievrucht is best zuur. Compenseer dit door 3 barlepels rietsuiker te gebruiken zodat het zoet en het zuur goed in balans blijft. Gebruik daarna het nectar van de passievrucht. Dit schraap je uit de passievrucht met een scherp vorkje. Roer dit vervolgens met een barlepel zodat het mooi zweeft in je drankje. Gebruik ook een halve passievrucht voor de garnering.

Begin met 6 limoen partjes en 3 barlepels rietsuiker
Roer in het glas met een barlepel zodat alles mooi in het glas zweeft

Bereiding met muddler

Belangrijk qua bereiding is dat je de Caipirinha net als een Mojito in het glas muddlet met een muddler. Je glas moet wel een dikke, stevige bodem hebben. Ben je bang dat je glas niet geschikt is om te muddlen, dan kun je ook een mixingglas gebruiken en vervolgens overschenken in je glas.

Bereiding met muddler in glas
Bereiding met muddler in mixingglas

Cachaca of beter gezegd Cachaça

Cachaca is de rum van Brazilie. Deze wordt gemaakt op basis van een destillaat uit suikerriet en is vergelijkbaar met witte rum, maar dan iets scherper van smaak en sterker qua alcohol. En dit proef je ook wel in de Caipirinha. Cachaca wordt gebruikt in Caipirinhas en in Batidas of gewoon puur. Bij Nederlandse slijters kun je vragen naar Cachaca 51, Sagatiba of Ypioca.

Varianten: Caipirinha met aardbeien of kiwi

Fruit dat je kunt muddlen kun je een Caipirinha mee maken. Dus lekkere rijpe aardbeien maar bijvoorbeeld ook Kiwi gold is lekker om te proberen.

Cocktails maken is leuk, maar drink met mate

Deel bericht

Share on facebook
Share on pinterest
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email