Menu Sluiten

New York Sour

New York Sour foto
New York Sour
De New York Sour is een classy, old school cocktail die ik voor het eerst heb gedronken bij de Vesperbar. Het is een whiskey sour met rode wijn als toevoeging. Lekkere cocktail met een mooie volle smaak en ook nog eens mooi om te zien! Ideaal op een mooie zomeravond terwijl je de laatste rode gloed van de zon mooi ziet overgaan in de avond maar ook lekker op een winterse avond in combinatie met een kaasplankje.

Wat heb je nodig voor de New York Sour?

Whiskey (1,5 deel)
Suikersiroop (2 barlepels)
Citroensap (1 deel, sap van halve citroen)
Eiwit (1/2)
Rode wijn (0,5 deel)

1 deel = 30 ml

Hoe maak je de New York Sour?

Gebruik een shaker met crushed ijs voor het beste resultaat. Begin met suikersiroop en 1 deel versgeperste citroensap. Voeg dit toe en voeg daarnaast 1/2 eiwit van een ei toe en 1,5 barmaatje van je favoriete whiskey. Stevig shaken. Uitschenken met crushed ijs in je cocktail glas. Nu voeg je de rode wijn geleidelijk toe. Doe dit met de bolle kant van je barlepel. Als je dit goed doet blijft de rode wijn als een rode laag in je cocktail. Garneren met classy citroen zest.

PS: schenk de rode wijn in met een barmaatje, in deze cocktail zit nu te veel rode wijn omdat ik met de hand uitgeschonken heb.

Andere cocktail met rode wijn

De Tinto de Verano is een zomerdrankje dat ik eens in Spanje heb gedronken. Het lijkt op een sangria. Het wordt gemaakt in een long drink of een copa glas met rode wijn en bitter lemon.

Deel je zelfgemaakte New York Sour via social media

Heb je deze cocktail gemaakt op basis van ons recept en is het goed gelukt? Maak dan een foto van je zelfgemaakte cocktail en post deze met #Cocktailicious op Facebook, Instagram, Twitter of Pinterest.

Cocktails met mate

0/5 (0 Reviews)

Deel bericht

Share on facebook
Share on pinterest
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email