Menu Sluiten

Margarita

Margarita foto
Margarita

Ik moet bekennen dat ik niet bepaald een groot liefhebber was van Margaritas. Totdat … ik zelf een keer een lekkere margarita maakte. Een goed gemaakte margarita maakt een groot verschil. En ineens wist ik zelfs het zoutrandje te waarderen. Lag het heel de tijd toch aan mezelf! Daarom deel ik mijn recept van deze margarita met jullie. Persoonlijk heb ik trouwens een lichte voorkeur voor een frozen margarita die je maakt met een blender, maar dit is dus de klassieker. Met zoutrandje.

Serveertip: Mexicaanse tortilla chips!

De Margarita cocktail komt niet van een Mexicaanse schone met de naam Margarita, maar is vernoemd naar het Spaanse woord voor ‘madeliefje’. De Margarita is een variant zijn op de eerder bekende ‘tequila daisy’.

Wat heb je nodig voor een Margarita?

Tequila (1,5 deel)
Triple Sec (1 deel)
Limoen (verse sap van 1 limoen)
Zoutgarnering

1 deel = 30 ml

Hoe maak je een Margarita?

Gebruik een margarita glas en voorzie de rand van een zoutrandje. Dit doe je door eerst de rand nat te maken met een limoen partje of suikersiroop en daarna de rand van het glas gelijkmatig in een bordje met zout te dopen. De limoen of de suikersiroop maakt het lekker plakkerig waardoor het zout blijft plakken. Daarna gebruik je een shaker met ijs. Pers hier met een citruspers 1 limoen in. Voeg 1,5 deel tequila en 1 deel triple sec toe. Stevig shaken. Door een finerstrainer uitgieten in een margaritaglas. Eventueel kan je het glas nog garneren met een limoentje.

NB: de zoutgarnering hoef je niet over het hele glas te doen, je kunt dit ook over de helft van het glas doen. Dan kan je gast zelf bepalen of hij de Margarita met of zonder zoutgarnering wil drinken.

Tequila ritueel

Wie bekend is met het tequila ritueel, zal de ingrediënten van de Margarita zeer bekend voorkomen. Er is eerlijk gezegd ook weinig verschil, alleen kun je de Margarita in je eigen tempo drinken. De Triple Sec zorgt dat de smaak zachter is dan de bekende Tequila borrel met citroen en zout. Salud!

Te heftig

Vind je de alcoholsmaak van de tequila te heftig? Probeer dan eens een Margarita light te maken. Gebruik dan 0,5 deel (15 ml) tequila en 20 ml triple sec.

Nog meer lekkere Margaritas

Margaritas line up Met de Margarita kun je eigenlijk alle kanten op qua kleur en smaak. Check ook onze varianten op de klassieke Margarita:

 • Strawberry Margarita
 • Watermelon Margarita
 • Golden Pineapple Margarita
 • Blue Margarita
 • Grapefruit Margarita
 • Deel je zelfgemaakte Margarita via social media

  Heb je deze cocktail gemaakt op basis van ons recept en is het goed gelukt? Maak dan een foto van je zelfgemaakte cocktail en post deze met #Cocktailicious op Facebook, Twitter, Pinterest of Instagram.

  Cocktails met mate

  Deel bericht

  Share on facebook
  Share on pinterest
  Share on print
  Share on email