Wil je zelf een Margarita maken?
Met deze 12-delige cocktailset van BarDeluxe haal je alle benodigdheden in huis van shaker, barmaatje tot muddler. Bekijk hier de Cocktail Set van BarDeluxe.
- Glas Margaritaglas
- Smaak Zuur
- Bereiding Gemiddeld
- Sterkte Sterk
- Tequila 45 ml
- Triple Sec 20 ml
- Limoensap van 1,5 limoenen
- Keukenzout
- Optioneel: suikersiroop
- barmaatje
- shaker
- Begin met het aanbrengen van een zoutrandje aan het glas
- Gebruik een shaker met ijsblokjes
- Schenk met een barmaatje 45 ml tequila in de shaker
- Voeg 20 ml triple sec toe
- Pers anderhalve limoen uit, houd twee mooie limoenschijfjes over voor de garnering
- Stevig shaken tot je een frostlaagje krijgt op de shaker
- Even proeven of de Margarita de juiste smaakt heeft
- Uitschenken in je glas zonder het ijs
- Garneer het glas met een subtiel limoenschijfje aan de rand
Tijd6min Aantal1cocktail Ingrediënten
benodigdheden
| Instructies
|
Tip: smeer de rand van je margaritaglas in met een limoenpartje om het zoutrandje aan te brengen


Tequila, tripe sec en limoen
De Margarita is een Mexicaanse short drink cocktail die je maakt met tequila, triple sec en limoensap. Omdat het slechts 3 ingrediënten bevat is het belangrijk dat je voor kwalitatieve producten kiest. Voor de tequila raad ik de merken Patron, Olmeca of Altos aan.
Ontstaan
Van origine zou de Margarita bedoeld zijn als een nettere manier om tequila te drinken voor rijke Amerikanen die naar Tijuana kwamen. Gewoonlijk deden Mexicanen zout op de rug van de hand om dit op te likken, vervolgens een ‘shot’ (borrelglaasje) tequila te nemen en daarna een stukje limoen uit te zuigen. Nog steeds de manier waarop de Tequila Slammer traditioneel gedronken wordt.
Wel of geen zoutrandje?
Deze Mexicaanse cocktail hoor je met een zoutrandje of rimrandje te drinken op de rand van het glas. Maar niet iedereen houdt daarvan. Weet je het niet of iemand ervan houdt dan doe je de helft van het glas met zoutrandje en de andere helft zonder zoutrandje. Dan kun je kiezen aan welke kant je drinkt.
Bij een Margarita horen nachos. Extra leuk is om je margarita met 1 nacho als garnering aan het glas te doen. Hiervoor kun je een klein knijpertje gebruiken.
Frozen Margarita
De Margarita wordt ook veel Frozen gedronken. In dit geval maak je het in de blender en gebruik je veel crushed ice zodat het mengsel slushy wordt in de blender.
Variëren met fruitsmaken
Met de Margarita kun je heel goed variëren. Wat te denken van deze mooie kleuren? Probeer zeker eens een Pineapple Margarita met tasty cayun randje! (links)
Pineapple Margarita: begin met rimrandje van cayun. Shake ananassap (45 ml) met tequila (45 ml) triple sec (20 ml) en limoensap (halve limoen). Garneren met ananas chunk.
Blue Margarita: begin met rimrandje van zout. Shake tequila (45 ml), blue curacao (20 ml) en limoensap (1 limoen). Garneren met sinaasappel of limoen schijfje.
Strawberry Margarita: Gebruik een blender. 45 ml tequila, 3-4 aardbeien, 20 ml triple sec en limoensap (halve limoen). Blenden en garneren met aardbei.
