Menu Sluiten

Espresso Martini

Espresso Martini foto
Espresso Martini

Met deze Espresso Martini ben je altijd in goed gezelschap. Je maakt deze donkere espresso cocktail met Crème de Café likeur, vodka en één deel espresso. Houd jij wel van een kopje koffie op zijn tijd? En cocktails? Dan is deze zeker iets voor jou om te proberen. Hij zal je niet teleurstellen 😉

Wat heb je nodig voor de Espresso Martini?

Crème de Café (1 deel)
Vodka (1 deel)
Espresso (1 deel)
Garnering: koffieboontjes

1 deel = 30 ml

Hoe maak je de Espresso Martini?

Begin met het zetten van een kopje espresso. Laat dit afkoelen. Hiervan gebruik je 1 deel. Voeg daarna 1 deel Creme de Café en 1 deel vodka toe in een shaker met ijs. Shaken tot je een ijslaagje van condens op je shaker krijgt. Uitschenken in een gekoeld martini glas. Opdienen met een paar koffieboontjes voor de versbeleving.

Variëren met je favoriete likeurtje

Je kan overigens bij de Espresso Martini variëren met je eigen favoriete likeur. Houd je van wat zoetere smaken bijvoorbeeld. Vervang de vodka dan eens met amaretto of Licor 43. Bekijk ook de Café 43.

Koffie cocktails

Bekijk ook onze andere koffiecocktails zoals de Cappuccino Martini en de Moccatini!

Deel je zelfgemaakte Espresso Martini via social media

Heb je deze cocktail gemaakt op basis van ons recept en is het goed gelukt? Maak dan een foto van je zelfgemaakte cocktail en post deze met #Cocktailicious op Facebook, Twitter, Pinterest of Instagram. We zijn erg benieuwd naar de creaties van andere cocktailliefhebbers.

Cocktails met mate

Deel bericht

Share on facebook
Share on pinterest
Share on print
Share on email