Menu Sluiten

Dark n Stormy

Dark n Stormy foto
Dark n Stormy
De Dark n Stormy is Bart zijn favoriete cocktail met ginger beer. Kruidig, fris en sterk tegelijkertijd. Stormachtig lekker. Je maakt deze cocktail met ginger beer, donkere rum en limoen. Kenmerkend aan deze cocktail is de gelaagdheid in kleur. De donkere laag bovenin geeft de cocktail zijn Dark n Stormy uitstraling!

De donkere rum zorgt voor een mooi “stormlaagje” in je cocktailglas. Als je de rum niet mengt met de rum begint de Dark n Stormy licht als je drinkt met een rietje, maar de bovenlaag (het einde) is dus sterk want hier zit de rum.

Wat heb je nodig voor de Dark n Stormy?

Dark rum (1,5 deel)*
Ginger Beer (2,5 deel)
Limoen (sap van halve limoen)

1 deel = 30 ml

* Bart gebruikt het liefst Kraken rum of Gosling rum

Hoe maak je een Dark n Stormy?

Begin met een tumbler gevuld met ijs. Begin niet met de drank maar met de ginger beer. 2,5 deel. Knijp een halve limoen uit voor verse limoensap. Even roeren met een barlepel. Als laatste voeg je de donkere rum toe (1 deel). Als je het mooie storm effect wil creëren schenk het dan geleidelijk rechtstreeks uit vanuit de fles over de bolle kant van een barlepel. Niet roeren! Garneren met 1 of 2 limoenschijfjes.

Deel je zelfgemaakte Dark n Stormy via social media

Heb je deze cocktail gemaakt en ben je tevreden over het resultaat? Maak dan een foto van je zelfgemaakte cocktail en post deze met #Cocktailicious op Instagram.

Cocktails met mate

Deel bericht

Share on facebook
Share on pinterest
Share on print
Share on email