Menu Sluiten

Caipirinha Passion

Caipirinha Passion
Caipirinha Passion
Caipirinha en passievrucht zijn twee van mijn favorieten. Dus ligt het voor de hand om ze te mixen in deze Caipirinha Passion. De passievrucht is niet het enige verschil, ook de bereidingswijze is anders dan de klassieke Caipirinha.

Wat heb je nodig voor een Caipirinha Passion?

Cachaca (1,5 deel)
Monin passion (1 el)
Passievrucht (1 stuk)
Limoensap (kwart limoen)

1 deel = 30 ml

Hoe maak je een Caipirinha Passion?

De Caipirinha Passion maak ik het liefst in de shaker. Dit omdat de passievrucht zich niet laat muddlen zoals de limoen. Als toevoeging gebruik ik Monin Passion, maar je kunt ook gewone suikersiroop op basis van rietsuiker gebruiken. Neem een shaker voor de helft gevuld met crushed ijs. Snijd 1 passievrucht open en schraap met een klein vorkje de nectar uit de helften. Voeg hier met een barmaatje 1-2 deel cachaca (sterkte naar smaak) en 2 barlepels monin passion aan toe. Voor de smaak voeg je nog het sap van een 2 limoenpartjes toe. Goed shaken en uitschenken zonder (!) strainer. Dit zou anders de nectar van de passievrucht juist tegenhouden. Ook het ijs schenk je gewoon mee in het glas. Vul het glas eventueel aan met extra crushed ijs. Als laatste garneren met een halve passievrucht in je glas.

Tip

Als je garneert met een passievrucht, maak de nectar dan alvast een beetje los. Voeg bij deze cocktail 2 druppeltjes suikersiroop toe aan de passievrucht.

Deel je zelfgemaakte Caipirinha Passion via social media

Heb je deze cocktail gemaakt op basis van ons recept en is het goed gelukt? Maak dan een foto van je zelfgemaakte cocktail en post deze met #Cocktailicious op Facebook, Twitter of Pinterest.

Cocktails met mate

0/5 (0 Reviews)

Deel bericht

Share on facebook
Share on pinterest
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email