Menu Sluiten

Besamé

Besamé
Besamé
Een cocktail om te zoenen. Niet voor niets hebben we de cocktail Besamé genoemd (kus me). Frisse en fruitige cocktail: een verrassing van rode vruchten… De combinatie van het heerlijke rode fruit – wat een beetje zuur is – met het zoete van de blueberry likeur en 7up is zeker het proberen waard!

Wat heb je nodig voor de Besame?

Vodka (1 deel)
Blueberry likeur of Bacardi Razz (1 deel)
Limoen (0,5 deel limoensap)
7up of bruiswater (ca 1,5 deel)
Blauwe bessen (4 stuks)
Bramen (3 stuks)
Aardbeien (2 stuks)
Frambozen (3 stuks)

1 deel = 30 ml

Hoe maak je de Besamé?

Je kunt deze cocktail maken met een muddler en een boston shaker en daarna wat 7up of bruiswater toevoegen, of je kunt deze cocktail ook gewoon in de blender maken. Zeker als je er meerdere wilt maken. 7up of bruiswater kun je direct toevoegen of later.

Begin eerst met de rode vruchten in een blender te doen. Voeg 1 barmaatje bacardi razz of blueberry likeur en 1 barmaatje vodka toe in de blender. Nu alles even goed blenden. Dit schenk je uit in een tumbler of longdrink glas met ijs. Gebruik eventueel een strainer boven je glas. Aftoppen met de 7up in het glas (niet meer dan 1,5 deel). Roer dit even goed met een barlepel zodat het goed mixt in het glas. Garneren met rood fruit in of op het glas. Een cocktail om te kussen!

Alcoholvrij

De Besamé cocktail is ook alcoholvrij lekker om te maken. Met de blender maak je er bovendien in een handomdraai een heerlijke smoothie met vers rood fruit van.

Deel je zelfgemaakte Besamé via social media

Heb je deze cocktail gemaakt op basis van ons recept en is het goed gelukt? Maak dan een foto van je zelfgemaakte cocktail en post deze met #Cocktailicious op Facebook, Twitter of Pinterest.

Cocktails met mate

0/5 (0 Reviews)

Deel bericht

Share on facebook
Share on pinterest
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email