Menu Sluiten

White Bride – bruiloft cocktail

White Bride
White Bride

Bij een bruiloft staat de witte bruid de hele dag in het middelpunt van de aandacht. De entree, het ja-woord, de eerste dans, het boeket. Deze White Bride cocktail is geïnspireerd op dit alles. De White Bride is een elegante witte cocktail die door haar uitstraling doet denken aan een mooie witte bruid. Je maakt haar met gin, cointreau, citroen en eiwit. Het witte bloemetje maakt de cocktail helemaal af. Als iemand je deze cocktail aanbiedt zeg je natuurlijk nog maar 1 ding. Ja, ik wil!

Wat heb je nodig voor de White Bride?

Gin (1 deel)
Elderflower liquor (1 deel)
Citroen (verse sap van 1/2 citroen)
Eiwit

Hoe maak je de White Bride?

Begin met een shaker met ijs. Scheid het eiwit van het eigeel. Gebruik alleen het eiwit en giet dit in de shaker. Voeg 1 barmaatje gin en 1 barmaatje St Germain elderflower likeur toe. Pers citroensap van een halve citroen en voeg dit toe. Shaken en uitgieten met een strainer in een gekoeld retro martini glas. In stijl decoreren met een mooie witte roos.

Romantische cocktails

Andere romantische cocktails zijn de French Kiss met chambord, de White Lady Romance met witte cranberrysap en de Lady Violet.

NB: minder romantisch maar wel toepasselijk voor een bruiloft is deze Wedding Crasher. Speciaal voor ongenodigde gasten!

Deel je zelfgemaakte White Bride via social media

Heb je deze cocktail gemaakt op basis van ons recept en is het goed gelukt? Maak dan een foto van je zelfgemaakte cocktail en post deze met #Cocktailicious op Facebook, Twitter, Pinterest of Instagram.

Cocktails met mate

1/5 (1 Review)

Deel bericht

Share on facebook
Share on pinterest
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

Volg ons

Wat leuk dat je onze site bezoekt! Wil je als eerste op de hoogte zijn van nieuwe cocktailrecepten of leuke acties en events? Meld je aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief of volg ons op Instagram.

Nieuwsbrief