Menu Sluiten

Whiskey cocktails

Old Fashioned foto

Veel whiskey liefhebbers drinken hun whiskey liever puur dan als een cocktail. Toch vind ik dat je met whiskey zeker wel lekkere cocktails kunt maken. Daarom selecteerden we een aantal lekkere whiskey cocktails van onze site. Onderstaande cocktails maak je uiteraard met je eigen favoriete whiskey.

Whiskey Sour

Whiskey Sour
Whiskey Sour
De bekendste sour is misschien ook wel de lekkerste whiskey cocktail. De sour met whiskey is een lekkere combinatie van zuur en zoet. Ook lekker in combinatie met amaretto als Godfather Sour!

Bekijk het volledige recept van de Whiskey Sour

Old Fashioned

Old Fashioned foto
Old Fashioned

Een andere whiskey klassieker die heel populair is, is de Old Fashioned. Check het recept van Bart als je hem de “old fashioned way” wil maken!

Bekijk het volledige recept van de Old Fashioned

Kentucky Mule

Kentucky Mule foto
Kentucky Mule

De nieuwe favoriet van Bart is deze Kentucky Mule met ginger beer en Bulleit Bourbon! Heerlijke combinatie bij zowel warm als koud weer. Garneren met limoen en munt!

Bekijk het volledige recept van de Kentucky Mule

Mint Julep

Mint Julep
Mint Julep

De Mint Julep is de Amerikaanse voorloper van de Mojito. Mooie klassieke combinatie van munt en whisky waar de smaak van je whisky goed tot uiting komt. Mooist om te drinken uit een klassieke tinnen cup. Maar dit kristallen cocktailglas is ook niet verkeerd om je Mint Julep uit te drinken!

Bekijk het volledige recept van de Mint Julep

Blood Orange Sour

Blood Orange Sour foto
Blood Orange Sour

Een hele fijne zachte variant op de Whiskey Sour is de Blood Orange Sour. Je maakt deze sour op basis van bloedsinaasappel en hij smaakt verrassend lekker in combinatie met een Amerikaanse whiskey.

Aanrader dus 👌!

Bekijk het volledige recept van de Blood Orange Sour

American Beauty

American Beauty foto
American Beauty

De American Beauty is een mooie rode whiskey cocktail voor in de zomer. Je maakt hem door frambozen te muddlen en een beetje citroensap. Voor deze cocktail gebruik je Amerikaanse whiskey. Ook lekker voor vrouwen!

Bekijk het volledige recept van de American Beauty

Cinnamon Apple Jack Martini

Cinnamon Jack Apple Martini
Cinnamon Jack Apple Martini
De Jack Cinnamon Martini is een whiskey cocktail voor de herfst. Je maakt de cocktail met appelsap en kaneel. Als whiskey gebruik je Jack Daniel’s.

Bekijk het volledige recept van de Apple Jack Martini

Stoofpeertjes Punch

Stoofpeertjes Punch
Stoofpeertjes Punch
Deze ambachtelijke Stoofpeertjes Punch maak je op basis van een infusion van Amerikaanse whiskey met stoofpeertjes. Daarnaast hebben we kaneel en citroensap voor de smaak toegevoegd. Om het ambachtelijke te benadrukken heb ik de cocktail opgediend in een jar.

Bekijk het volledige recept van de Stoofpeertjes Punch.

Irish Coffee

Irish Coffee
Irish Coffee
De Irish Coffee is wereldwijd de bekendste cocktail met koffie. Lekker om te drinken als het koud is. Je maakt hem met (Ierse) whiskey, koffie, bruine suiker en natuurlijk slagroom.

Bekijk het volledige recept van de Irish Coffee.

Whiskey of Whisky?
De schrijfwijze is afhankelijk van de herkomst van de drank. Whiskey uit Ierland en de Verenigde Staten wordt met een e geschreven, whisky uit Schotland en Canada zonder e. Het meervoud is, volgens de Engelse spellingregels, whiskeys, respectievelijk whiskies. Het Nederlandse meervoud is whiskeys of whisky’s. Ik hou het in mijn cocktails op whiskey, tenzij ik Schotse of Canadese whisky (!) gebruik natuurlijk.

Whiskey weetje

Tot slot nog een whiskey weetje. Whiskey stamt af van het Gaelische Iskebaghah (iske of isque = water, baghah= leven). Levenswater dus.

Wat is jouw favoriete whiskey cocktail?

Deze pagina wordt regelmatig aangevuld met nieuwe whiskey cocktails. Heb jij nog een lekkere whiskey cocktail die nog niet op onze site staat? Mail dan je favoriete whiskey cocktail naar caroline@cocktailicious.nl

Deel je zelfgemaakte whiskey cocktail via social media

Heb je één van deze whiskey cocktails gemaakt op basis van ons recept en is het goed gelukt? Maak dan een foto van je zelfgemaakte cocktail en post deze met #Cocktailicious op Facebook, Twitter of Pinterest.

Cocktails met mate