Menu Sluiten

Wat voor cocktailglazen heb je nodig voor cocktails?

Vlnr: Mai Tai glas I Martiniglas I Tumbler I Longdrink glas I Copa glas I Coupe glas I Tiki glas

Welke cocktailglazen moet je in huis halen als je een beetje leuke en verschillende cocktails wilt kunnen maken? We hebben denk ik wel 50 verschillende cocktailglazen in huis. Voor deze blog zette ik verschillende cocktailglazen voor je op een rij inclusief het voor soort cocktails dat je ermee kunt maken.

Zoals de kleren de man maken, zo maakt je cocktailglas je … cocktail! En dat is echt zo want een lekkere cocktail in een verkeerd glas is toch altijd een beetje jammer. Idem voor een knappe man die slecht gekleed is.

Martiniglas voor classy martini cocktails

De icoon onder de cocktailglazen is het martiniglas. Want bij cocktails denk je aan een martiniglas. Maar er zijn meer dan 100 verschillende martiniglazen. Een mooi martiniglas moet vooral stylish zijn. Want je wil natuurlijk wel dat je cocktail er classy uit ziet als je hem drinkt.

Bekende cocktails die je maakt in een martiniglas:
Martini
Lychee Martini
Clover Club
Cosmopolitan

Dit glas is verkrijgbaar bij Things for Drinks en heet SPKSY Martini

Coupeglas voor martini en champagne cocktails

Een coupeglas vind ik multifunctioneel. Je kunt hem gebruiken voor verschillende cocktails zoals martini’s, champagne cocktails, maar ook koffie achtige cocktails en daiquiri’s.

Bekende cocktails die je hier mee maakt:
Pornstar Martini
Espresso Martini
Hazel’s Dream

Dit glas is verkrijgbaar bij Things for Drinks en heet a la carte Champagne Coupe

Tumbler of whiskey glas voor stoere en sterke cocktails

Typische cocktails die je drinkt uit een tumbler of whiskey glas zijn een Old Fashioned of Negroni. Sophisticated cocktails die je nipt en waar je dus wat langer over doet. Voor dit glas kies ik voor een stoer en stevig tumbler glas dat lekker in je hand zit.

Bekende cocktails die je hier mee maakt:
Old Fashioned
Negroni
Whiskey Sour

Dit glas is verkrijgbaar bij Things for Drinks en heet Jackie Double Old Fashioned

Long drink glas voor bruisende long drink cocktails

Bruisende cocktails waar bruiswater of cola in zit drink je uit een longdrink glas. Dit glas vind ik fijn, want hij is niet alleen mooi maar ook stevig qua buitenkant en onderkant. Daardoor kun je er ook in muddlen. Fijn als je bijvoorbeeld een Mojito of een Besame (foto) wilt maken.

Bekende cocktails die je hiermee maakt:
Mojito
Besame
Blue Lagoon
Cuba Libre
Long Island Iced Tea

Dit glas is verkrijgbaar bij Things for Drinks en is het grote broertje van het Jackie Double Old glas, de Jackie Longdrink glas

Copa glas voor gin tonics

Hou je van gin tonics dan heb je natuurlijk een mooi gin tonic of copa glas in huis. Belangrijk hierbij is dat je een bol glas hebt waar een mooie grote ijsbal in past plus de bonaticals. Daarnaast heeft het glas een bolling die afloopt zodat de de tonic lekker blijft bruisen.

Bekende cocktails die je in een copa glas maakt:
Gin Tonic
Aperol Spritz
Limoncello Tonica

Dit glas is verkrijgbaar bij Things for Drinks en heet SPKSY Gin Tonic

Tiki glas voor tropische tiki cocktails

Ik heb meer dan 10 tiki glazen in huis. En allemaal had ik ze hier erop kunnen zetten, want ik ben nu eenmaal een tikiglazen man. Creatief, grappig en cool. Ook voor tropische cocktails kun je tiki cocktails goed gebruiken. Dit is mijn nieuwste tiki glas and I just love it!

Bekende tiki cocktails die je in een tiki glas maakt:
Mai Tai
Zombie
Jungle Bird
Blue Kontiki

Dit Tiki Split Tumbler glas is verkrijgbaar bij Things for Drinks, hier vindt je alle Tiki glazen

Okay, nóg eentje dan!

Ook dit glas staat sinds een maandje of twee bij ons te pronken in de glazenkast. Het is een Mai Tai glas. Ik gebruik hem vooral voor tropische Margaritas en Daiquiri’s zoals deze heerlijke Pineapple Daiquiri met donkere rum, ananassap en limoen.

Waar koop je cocktailglazen?

Cocktailglazen kun je echt overal kopen. Bij de Xenos, in de actie bij de supermarkt, online bij Bol.com. Maar als je echt keuze wilt hebben uit een breed assortiment van de allermooiste cocktailglazen dan slaag je zeker bij Thingsfordrinks

Vragen over cocktailglazen?

We hebben inmiddels een behoorlijk uitpuilende glazenkast met allerlei verschillende cocktailglazen. Heb je een vraag over een cocktailglas of vraag je je bijvoorbeeld af welk cocktailglas je het beste kunt gebruiken voor een cocktail, stuur me gerust een mailtje.

Cocktails maken is leuk, maar drink met mate

Deel bericht

Share on facebook
Share on pinterest
Share on print
Share on email