Menu Sluiten

Wat je ook kunt doen met mandarijntjes

In de periode rondom sinterklaas heb ik altijd veel mandarijntjes in huis. En waarschijnlijk ben ik niet de enige. Met mandarijnen kun je natuurlijk ook cocktails maken. Afgelopen week had ik ineens een mooie fles tequila van Patron bij mijn schoen staan. En ik had nog een flesje Napoleon mandarijn likeur. Ik maakte er een Mandarin Margarita mee. De Mandarin Sour had ik al een keer gemaakt.

Mandarin Margarita

Deze Mandarin Margarita maak je met sap van 1,5 mandarijn (de andere helft bewaar je voor de garnering), tequila, Napoleon likeur en een squeeze limoensap. Even schaken met ijs, uitschenken met finestrainer en garneren met 1 of meerdere mandarijnpartjes.

Mandarin Margarita
Mandarin Margarita

Mandarin Sour

Deze Mandarin Sour is een sour op basis van Napoleon likeur gemaakt met mandarijn. Kies wel een zure, anders krijg je niet de smaak van de sour. Shaken met eiwit en een snufje kaneel en je krijgt een mooie sour.

Mandarine Sour
Mandarine Sour

Andere cocktails met mandarijn

Weet jij nog een lekkere cocktail met mandarijn? Stuur me een mailtje of post het op social media, ben benieuwd.

Deel bericht

Share on facebook
Share on pinterest
Share on print
Share on email

Volg ons

Wat leuk dat je onze site bezoekt! Wil je als eerste op de hoogte zijn van nieuwe cocktailrecepten of leuke acties en events? Meld je aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief of volg ons op Instagram.

Nieuwsbrief