Menu Sluiten

Warme Glühwein na een winterse wandeling door de sneeuw

Vandaag stond ik op en toen ik naar buiten keek werd ik verrast door een schitterend sneeuwlandschap. Ik hou van wintersport en ik kreeg meteen zin in een mooie sneeuwwandeling. Met zijn drietjes trokken we er lekker op uit. Toen we thuis kwamen maakten we een heerlijke Glühwein. Heerlijk om eerst een frisse neus te halen en daarna lekker te genieten van de warmte en kruidige geuren en smaken van de Glühwein.

Zelf je eigen Glühwein maken

Gluhwein blog
Glühwein is leuk om zelf te maken. Er zijn alleen ontzettend veel recepten. Dus je moet gewoon je eigen Glühwein maken. Ik vind het bijvoorbeeld lekker om Grand Marnier toe te voegen. Combineert goed met de sinaasappelsmaak. Maar je kunt ook Amaretto of Drambuie als likeur toevoegen.

Hieronder de ingrediënten die ik gebruikt heb:
Rode wijn (halve liter)
Port (2 delen)
Grand Marnier of een andere likeur zoals Amaretto of Drambuie(1 deel)
Sinaasappel en citroen
Appel (of stoofperen) (optioneel)
Kruiden: kaneel, steranijs, vanille, kruidnagel
Kandijsuiker (1 eetlepel)

Benieuwd hoe ik mijn Glühwein gemaakt heb? Ga dan naar het volledige recept van mijn zelfgemaakte Glühwein.

Eindresultaat

Hier zie je het eindresultaat. Warm aanbevolen na een mooie wandeling door de sneeuw!

Gluhwein

Deel bericht

Share on facebook
Share on pinterest
Share on print
Share on email

Volg ons

Wat leuk dat je onze site bezoekt! Wil je als eerste op de hoogte zijn van nieuwe cocktailrecepten of leuke acties en events? Meld je aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief of volg ons op Instagram.

Nieuwsbrief