Menu Sluiten

The Mexican

The Mexican
The Mexican
Als ik aan Mexico denk, dan denk ik aan het ruwe landschap, cactussen, sombrero’s en nacho’s. Qua cocktails denk ik aan stoere cocktails met tequila en limoen zoals de Margarita. Voor The Mexican wou ik een typische Mexicaanse cocktail maken, maar toch een originele cocktail. Daarom dus geen typische Margarita, maar een cocktail op basis van tequila, ananassap en een spicy Mexicaans accent. De rode peper ringetjes in het glas branden lekker na op je lippen als je deze cocktail drinkt!

Wat heb je nodig voor The Mexican?

Tequila (1 deel)
Ananassap (2 delen)
Limoen (verse sap van een limoen partje)
Garnering van verse peperringetjes (met pitjes!)

Hoe maak je The Mexican?

Voor deze Mexicaanse cocktail gebruik je een margarita glas. Je hoeft geen zoutrandje te maken. Deze cocktail krijgt juist een spicy taste. De cocktail bereid je met een shaker met ijs. Begin met 2 delen ananassap. Voeg 1 deel tequila toe en het sap van 1 partje limoen voor een lichte hint aan limoen. Stevig shaken. Door een finerstrainer uitgieten in een margaritaglas. Garneren met verse rode peper ringetjes (met pitjes). Salud!

Mexicaanse cocktailhapjes

Als je in Midden Amerika een drankje bestelt krijg je het er vaak gratis bij. Mexicaanse nacho’s passen natuurlijk helemaal perfect bij de sfeer van deze cocktail. Naturel met lekkere guacamole en salsa saus. Helemaal lekker is het uit de oven met kaas, salsa, zwarte bonenpasta (fregoles), jalapenos en je kunt er ook gehakt bij doen.

Tequila cocktails

Meer bekende tequila cocktails zoals de Margarita en de Tequila sunrise vind je in onze tequila blog.

Deel je zelfgemaakte Mexican via social media

Heb je deze cocktail gemaakt op basis van ons recept en is het goed gelukt? Maak dan een foto van je zelfgemaakte cocktail en post deze met #Cocktailicious op Facebook, Twitter of Pinterest. Benieuwd!

Cocktails met mate

0/5 (0 Reviews)

Deel bericht

Share on facebook
Share on pinterest
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

Volg ons

Wat leuk dat je onze site bezoekt! Wil je als eerste op de hoogte zijn van nieuwe cocktailrecepten of leuke acties en events? Meld je aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief of volg ons op Instagram.

Nieuwsbrief