Menu Sluiten

Tequila cocktails maken

Margarita

Populaire tequila cocktails

De Mexicaanse sterke drank tequila is erg populair en niet alleen in Mexico. Tequila is vooral bekend als shotje. Als je van tequila houdt, dan wist je waarschijnlijk ook al wel dat je er ook lekkere cocktails mee kunt maken.

In deze blog mijn favoriete tequila cocktails.

Margarita

De meest bekende cocktail op basis van Tequila is de Margarita. De klassieke Margarita is op basis van tequila, triple sec, verse limoen en een zoutrandje. Met een blender kun je ook Frozen Margaritas maken met aardbeien, banaan, kiwi en andere fruitsoorten.

Margarita
Margarita

Tequila Sunrise

Een andere klassieke Tequila cocktail is de Tequila Sunrise. Een mooie long drink cocktail die iedereen wel kent van vakantie. Als je deze cocktail op de juiste manier maakt krijg je een romantische zonsopgang in je glas.

Tequila Sunrise
Tequila Sunrise

Rude Cosmopolitan

Deze Rude Cosmopolitan is de wolf in schaapskleren van de tequila cocktails. Deze cocktail ziet er niet uit als een tequila cocktail, maar schijn bedriegt. De tequila en tabasco geven deze Cosmopolitan een scherp randje!

Rude Cosmopolitan
Rude Cosmopolitan

Silver Jet

De Silver Jet is mijn mooiste tequila cocktail. Je maakt deze cocktail met limoen, tequila, ginger ale en rode peper. Moet je zeker eens proberen!

Silver Jet
Silver Jet

Peach Mint Smash

Deze Peach Mint Smash is een frisse cocktail met tequila, perzik, limoen en munt. Na deze cocktail stink je in ieder geval niet meer uit je mond 😉

Peach Mint Smash
Peach Mint Smash

Over Tequila

Tequila wordt gemaakt van de Agave Tequilana en wordt gemaakt in het gebied rond Santiago de Tequila. Tequila is de naam van een mexicaanse mezcal. Een alcoholische drank die uit het sap van de agave wordt gedestilleerd. Tequila bestaat in verschillende soorten. Van jong naar oud: Plata / blanca (Silver), Reposado (rested), Anejo (aged) en Extra Anejo. Bij Tequila Gold wordt karamel toegevoegd waardoor de Tequila minder scherp is.

Wat is jouw favoriete tequila cocktail?

Er zijn natuurlijk nog veel meer tequila cocktails. Wat is jouw favoriete vodka cocktail?
Mail je favoriete recept (graag met zelfgemaakte foto) naar caroline@cocktailicous.nl

Deel je zelfgemaakte tequila cocktail via social media

Heb je één van deze tequila cocktails gemaakt op basis van ons recept en is het goed gelukt? Maak dan een foto van je zelfgemaakte cocktail en post deze met #Cocktailicious op Facebook, Twitter of Pinterest.

Cocktails met mate