Menu Sluiten

Singapore Sling

Singapore Sling
Singapore Sling
De Singapore Sling is een cocktail met ananas die je voor de verandering niet maakt met rum maar met gin. Ik heb zo’n vermoeden dat dit met de Engelse invloed in Singapore te maken zou kunnen hebben. De Singapore Sling is uniek in zijn soort en laat zich op geen enkele manier vergelijken met andere cocktails. Als je deze cocktail op de juiste manier maakt krijg je bij de eerste slok meteen een grote combinatie aan verschillende smaken binnen. Ananas, kruiden, kers, de zachte smaak van DOM Benectine. Een voortreffelijke, zeer verfijnde combinatie. Dus als je een keer in Singapore bent, moet je zeker een keer een Singapore Sling bestellen!

Wat heb je nodig voor een Singapore Sling?

Gin (1 deel)
DOM Benedictine (1/2 deel)
Kersen likeur (1/2 deel)
Angostura bitters (2-3 druppels)
Cointreau (barlepel)
Grenadine (naar eigen smaak, ik heb 1/2 deel gebruikt)
Ananassap (3-4 delen)
Limoensap (1/2 deel)

Hoe maak je de Singapore Sling?

Begin met ijsblokjes in een sling of hurricane glas. Doe alle beschreven ingrediënten in een shaker met ijs. Krachtig shaken en uitgieten in je glas zonder strainer. Dus met al het ijs tot aan de rand van het glas. Garneer met een cocktailkers en verse ananas om de smaak van de belangrijkste ingrediënten te benadrukken.

Grenadine bepaalt smaak en kleur

De grenadine bepaalt de kleur van je Sling. Gebruik je veel grenadine dan krijg je een rode, zoete sling. Gebruik je minder grenadine dan krijg je een meer oranje kleurige sling die een wat kruidigere smaak heeft.

Deel je zelfgemaakte Singapore Sling via social media

Heb je deze cocktail gemaakt en is het goed gelukt? Maak dan een foto van je zelfgemaakte cocktail en post deze met #Cocktailicious op Facebook, Twitter, Pinterest of Instagram.

Cocktails met mate

0/5 (0 Reviews)

Deel bericht

Share on facebook
Share on pinterest
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email