Menu Sluiten

Silk Raspberry Martini

Silk Raspberry Martini foto
Silk Raspberry Martini

Ik heb een keer een cocktail gehad waar vinegar in gebruikt was. Een hele andere smaak, maar hij was heerlijk. In de koelkast hebben wij frambozen finegar staan en nog wat frambozen. Hier van maakte ik een experimentele cocktail waarbij ik Lillet vermouth, limoensap en een paar druppeltjes Absinth toevoegde. Het resultaat is niet alleen een hele mooie vintage achtige cocktail (ligt ook aan het glas natuurlijk), maar ook een zijdezachte smaak met allerlei verschillende maar goed combinerende smaken. Bitter, zoet, zurig en zelfs de afleiding van de anijs (Absinth) paste er goed bij. De Silk Raspberry Martini! Even iets anders dan een Mojito of een Amertto Sour, maar echt een classy, lekkere, fluweelzachte, “one of a kind” cocktail!

Wat heb je nodig voor een Silk Raspberry Martini?

Lillet vermouth (1,5 deel)
Frambozen vinegar (10 ml)
Absinth (10 ml)
Limoen (sap van een halve limoen)
Frambozen (4 stuks)

1 deel = 30 ml

Hoe maak je een Silk Raspberry Martini?

Gebruik een boston shaker. Daarin gaat de limoen met 3 frambozen. Deze muddle je. Daarna voeg je met een barmaatje 1,5 deel Lillet vermouth, 10 ml frambozen vinegar en 10 ml absinth (niet uitschieten!). Even shaken en doublestrainen met een zeefje in een stijlvol vintage glas. Garneren met een framboosje en een dun limoenschijfje.

Vermouth cocktails

Meer vermouth cocktails vind je in deze blog Cocktailtrend: wordt vermouth de opvolger van de gin trend?
Wie bekend is met het tequila ritueel, zal de ingrediƫnten van de Margarita zeer bekend voorkomen. Er is eerlijk gezegd ook weinig verschil, alleen kun je de Margarita in je eigen tempo drinken. De Triple Sec zorgt dat de smaak zachter is dan de bekende Tequila borrel met citroen en zout. Salud!

Deel je zelfgemaakte Silk Raspberry Martini via social media

Heb je deze cocktail gemaakt op basis van ons recept en is het goed gelukt? Maak dan een foto van je zelfgemaakte cocktail en post deze met #Cocktailicious op Facebook, Twitter, Pinterest of Instagram.

Cocktails met mate

0/5 (0 Reviews)

Deel bericht

Share on facebook
Share on pinterest
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

Volg ons

Wat leuk dat je onze site bezoekt! Wil je als eerste op de hoogte zijn van nieuwe cocktailrecepten of leuke acties en events? Meld je aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief of volg ons op Instagram.

Nieuwsbrief