Menu Sluiten

Saffron Cosmo

[

Saffron Cosmo
Saffron Cosmo

Deze Saffron Cosmo is een culinaire uitspatting. Geen simpele cocktail, maar echt een leuke cocktail als je durft te experimenteren met de smaak van saffraan en vijg. Verder heb ik in deze cocktail honing, cranberry juice, wat limoen, vijgennectar en saffraan vodka (!) gebruikt. Om de nectar van de vijg te benadrukken heb ik de cocktail gegarneerd met een mooi partje vijg.

En al deze smaken proef je in het glas. Benieuwd wat je ervan vindt als je deze cocktail gemaakt hebt!

Wat heb je nodig voor een Saffron Cosmo?

Saffron vodka (Oké Vodka) (1 deel)
Cranberry juice (1 deel)
Honing (1 barlepel)
Limoen (sap van kwart deel)
Vijg (nectar van halve vijg)
Garnering: kwartje van je vijg

1 deel = 30 ml

Hoe maak je de Saffron Cosmo?

Voor deze cocktail heb je een shaker nodig en een goed zeefje zodat de nectar van de vijg wel meegaat met de smaak maar niet in je glas terecht komt. Begin met een shaker met ijs. Voeg hier de Oké Vodka (goudkleurige fles met saffraansmaak) aan toe. Cranberry juice (1 deel), honing en een beetje limoen. En natuurlijk de nectar van een halve vijg. Even stevig shaken. Bij het uitschenken gebruik je dus een zeefje om de nectar op te vangen in je glas. Als laatste maak je een verse garnering van je overgeblezen vijg en je hebt een Saffron Cosmo! Vraag maar eens welke smaken erin zitten als je deze cocktail voor iemand maakt.

Wil je de Saffron Cosmo ook zelf een keertje maken?

Je hebt dan een aantal benodigdheden nodig in je eigen “cocktailkeuken”.

Deel je zelfgemaakte Saffron Cosmo via social media

Heb je deze cocktail gemaakt op basis van ons recept en is het goed gelukt? Maak dan een foto van je zelfgemaakte cocktail en post deze met #Cocktailicious op Facebook, Twitter, Pinterest of Instagram.

Cocktails met mate

Deel bericht

Share on facebook
Share on pinterest
Share on print
Share on email