Menu Sluiten

Cocktails met rum maken

Rum is één van de meest gebruikte sterke dranken in cocktails en wordt geproduceerd in Latijns Amerika. Rum en limoen is er in deze regio ten overvloede. Geen wonder dus dat deze combinatie zo veel voorkomt in bekende cocktail klassiekers zoals de Mojito, de Daiquiri en de Caipirinha. Let bij de bereiding van deze rum cocktails wel op de verhouding zuur-zoet en drank. Hou je niet van het zuur van de limoen gebruik dan wat meer suiker. En last but not least: de rum natuurlijk. Want de ene rum is de andere niet. Je hebt heldere witte rum (blanco), donkere rum (anejo), spiced rum, gold rum.

Van rum cocktails word ik altijd vrolijk omdat ik moet denken aan Latin muziek, salsa en swingende zomeravonden. 

De historie van rum

Rum wordt gemaakt uit rietsuiker dat gedestilleerd wordt met water en gist. Het woord stamt waarschijnlijk van het Latijnse woord voor suikerriet “saccharum”. Van oorsprong komt het uit de 16de eeuw uit Brazilie waar de kolonisten suikerriet hebben geplant. Daarna is het over heel Latijns Amerika tot aan het Caraïbisch gebied verspreid waar het in veel van deze landen de nationale drank is.

Wat is jouw favoriete rum cocktail?

Er zijn natuurlijk nog honderden rum cocktails. Wat is jouw favoriete rum cocktail?
Mail je favoriete cocktailrecept (graag met zelfgemaakte foto) naar cocktails@cocktailicous.nl of deel hem op Instagram met #Cocktailicious of tag ons. Vinden we leuk!

Cocktails maken is leuk, maar drink met mate