Menu Sluiten

Rum cocktails maken

Populaire rum cocktails

Rum is één van de meest gebruikte sterke dranken in cocktails en wordt geproduceerd in Latijns Amerika. Rum en limoen is er in Latijns Amerika ten overvloede. Geen wonder dus dat deze combinatie zo veel voorkomt in bekende cocktail klassiekers zoals de Mojito, Daiquiri en de Caipirinha. Let bij de bereiding van deze rum cocktails wel op de verhouding zuur-zoet en drank. Hou je niet van het zuur van de limoen gebruik dan wat meer suiker.

Bij rum cocktails denk ik aan Latin muziek, salsa en swingende zomeravonden. In deze blog 9 swingende rum cocktails.

Mojito

De bekendste cocktail met rum is de Cubaanse Mojito. Rum, suikerriet, limoen, munt en een beetje bruiswater geven deze cocktail zijn geliefde en zeer herkenbare smaak.

Mojito
Mojito

Cuba Libre

Bekende combinatie van rum, cola en limoen. De Cuba Libre. Deze cocktail maak je origineel met Cubaanse rum en Amerikaanse cola. Een behoorlijke uitdaging dus voor Amerikanen en Cubanen!

Cuba Libre
Cuba Libre

Caipirinha

Deze cocktail maak je met cachaca, de Braziliaanse rum. Het enige dat je verder nodig hebt voor de Caipirinha is rietsuiker, limoen en natuurlijk een muddler.

Caipirinha
Caipirinha

Pina Colada

Rum wordt ook vaak gecombineerd met kokos. De Pina Colada is daar een zeer geslaagd voorbeeld van! De Pina Colada maak je met rum, kokosmelk, ananas en een beetje room.

Pina Colada
Pina Colada

Daiquiri

Ook uit Cuba komt deze Daiquiri. De Daiquiri drink ik bij voorkeur frozen uit een margaritaglas. Hier gaat meer in dan je denkt. Wil je niet dat de rum overheerst in je daiquiri, gebruik dan 2-3 geperste limoenen als basis met 2-3 barlepels suikerwater met 1,5 deel rum.
De variant met aardbeien, de Strawberry Daiquiri is misschien wel net zo bekend.

Daiquiri
Daiquiri

Dark n Stormy

Ook ginger ale combineert goed met rum. Dat bewijst deze Dark n Stormy wel. Deze cocktail uit Bermuda maak je met limoen, ginger ale en als laatste voeg je de donkere rum toe. Dit geeft de cocktail zijn Dark n Stormy effect!

Dark n Stormy
Dark n Stormy

Red Mambo

Deze zomer luister ik veel zomerse latin muziek. Toen laatst Mambo nr 5 voorbij kwam, bedacht ik deze swingende cocktail met kokos rum, ananassap en frambozen. De Red Mambo is een lekkere zacht zoete rum cocktail met een mooie licht rode kleur. Heerlijk zomers!

Red Mambo
Red Mambo

Besamé

Een cocktail om te zoenen. Niet voor niets hebben we de cocktail Besamé genoemd (kus me). Frisse en fruitige cocktail: een verrassing van rode vruchten… De combinatie van het heerlijke rode fruit – wat een beetje zuur is – met het zoete van de blueberry likeur en 7up is zeker het proberen waard!

Besamé
Besamé

Mai Tai

In bijna alle tiki cocktails is rum een belangrijk ingrediënt. Zo ook in deze mooie en lekkere Mai Tai uit de Polynesische archipel.

Mai Tai
Mai Tai

Wat is jouw favoriete rum cocktail?

Er zijn natuurlijk nog veel meer swingende rum cocktails. Wat is jouw favoriete rum cocktail?
Mail je favoriete recept (graag met zelfgemaakte foto) naar caroline@cocktailicous.nl

Deel je zelfgemaakte rum cocktail via social media

Heb je één van deze rum cocktails gemaakt op basis van ons recept en is het goed gelukt? Maak dan een foto van je zelfgemaakte cocktail en post deze met #Cocktailicious op Facebook, Twitter of Pinterest.

Cocktails met mate

Deel bericht

Share on facebook
Share on pinterest
Share on print
Share on email