Menu Sluiten

Royal Orange

Royal Orange
Royal Orange

Kroningsdag was vorig jaar tevens de laatste koninginnedag voor prinses Beatrix. De bruisende Royal Orange is een chique dames cocktail die geïnspireerd is op prinses Beatrix. De cocktail is afgeleid van de klassieke Aperol Spritz. Makkelijke oranje cocktail om te bereiden en toch stijlvol.

Wat heb je nodig voor de Royal Orange?

Oranje bitter (1 deel)
Amaretto (1 deel)
Sinaasappel (sap van ca kwart sinaasappel)
Prosecco (1,5 deel)
Bruiswater (1 deel)
Sinaasappel spiraal

1 deel = 30 ml

Hoe maak je de Royal Orange?

Deze cocktail is afgeleid van de Aperol. In dit geval hebben we de Aperol vervangen door Oranje Bitter. Gebruik een wijnglas voor de helft gevuld met ijs. Begin met een deel verse sinaasappelsap, 1 barmaatje oranje bitter, 1 deel amaretto, prosecco (1,5 deel) en 1 deel bruiswater. Even voorzichtig roeren. Tot slot garneren met een sierlijke sinaasappel spiraal in het wijnglas.

Oranje cocktails

De Royal Orange is één van onze Oranje cocktails. Probeer ook de andere Oranje cocktails zoals de Oranje Boven, de Maxima Mojito en de Orange Ambassador.

Deel je zelfgemaakte Royal Orange via social media

Heb je deze oranje cocktail gemaakt op basis van ons recept en is het goed gelukt? Maak dan een foto van je zelfgemaakte cocktail en post deze met #Cocktailicious op Facebook, Twitter of Pinterest.

Cocktails met mate

3.5/5 (2 Reviews)

Deel bericht

Share on facebook
Share on pinterest
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

Volg ons

Wat leuk dat je onze site bezoekt! Wil je als eerste op de hoogte zijn van nieuwe cocktailrecepten of leuke acties en events? Meld je aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief of volg ons op Instagram.

Nieuwsbrief