Menu Sluiten

Perfect Pineapple Tiki

Perfect Pineapple Tiki foto
Perfect Pineapple Tiki
Ja hoor! Gewoon nog een Tiki! En niet zo maar een tiki. Want het blijft superweer dit jaar. Terwijl het toch al eind september is en de metereologische herfst officieel al begonnen is. Maar Bart neemt het ervan. En met de nieuwe ananas tiki jar maakte Bart een superlekkere tiki met ananas. We noemen hem de Perfect Pineapple Tiki!

Wat heb je nodig voor een Perfect Pineapple Tiki?

Bruine rum (1,5 deel)
Halve banaan
Verse ananas (2 schijven ananas)
Rietsuiker (2-3 barlepels)
Limoen (halve limoen)
Angostura bitters (3 druppels)

1 deel = 30 ml

Hoe maak je een Perfect Pineapple Tiki?

Voor deze tiki begin je met een koekenpan. De banaan en de ananas ga je namelijk eerst carameliseren met 2-3 barlepels rietsuiker. Verwarm de pan met een klontje boter. Voeg daarna schijfjes banaan en ananas toe. Strooi hier 2 theelepels rietsuiker over. Even laten bakken en daarna overgieten met 1 deel bruine rum. Let goed op met het vuur.
Als je mooie gecaramesileerde stukjes banaan en ananas hebt dan doe je ze in de blender. In de blender voeg je nog een half deel versgeperste limoen toe en nog een half deel rum en crushed ice. Even goed blenden tot het 1 mooi vloeibaar geheel wordt. Dit schenk je uit in je tiki glas* gevuld met ijs. Tot slot nog even druppelen met angostura bitters. En mooi garneren zodat het echt een Perfect Pineapple Tiki wordt!

* wij gebruiken een mooi ananas tiki jar. Als alternatief kun je ook een uitgeholde ananas gebruiken als glas.

Tiki cocktails

Hou je van tiki cocktails? Bekijk dan zeker ook onze andere tiki cocktails:

Deel je zelfgemaakte Perfect Pineapple Tiki via social media

Heb je deze cocktail gemaakt op basis van ons recept en is het goed gelukt? Maak dan een foto van je zelfgemaakte cocktail en post deze met #Cocktailicious op Facebook, Twitter, Pinterest of Instagram.

Cocktails met mate

0/5 (0 Reviews)

Deel bericht

Share on facebook
Share on pinterest
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

Volg ons

Wat leuk dat je onze site bezoekt! Wil je als eerste op de hoogte zijn van nieuwe cocktailrecepten of leuke acties en events? Meld je aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief of volg ons op Instagram.

Nieuwsbrief