Menu Sluiten

Paloma

Paloma foto
Paloma
Het zou zo maar kunnen zijn dat deze Paloma, een cocktail op basis van tequila, de hit van de zomer gaat worden. Ik maakte hem en natuurlijk vertel ik je graag hoe je hem maakt!

Wat heb je nodig voor een Paloma?

Tequila (1 deel)
Grapefruit (sap van een kwart grapefruit, 1 deel)
Limoen (verse sap van een kwart limoen)
Bruiswater
Snufje zout
Garnering: grapefruit

1 deel = 30 ml

Hoe maak je een Paloma?

Deze cocktail maak je in het glas. Begin met je cocktailglas voor de helft te vullen met ijsblokjes. Voeg met een barmaatje 1 deel tequila toe en meet ook 1 deel sap van de grapefruit af (origineel gebruik je grapefruit soda, maar dat vind ik lastig te verkrijgen). Met je vingers knijp je een kwart limoen uit boven het glas. Voeg nu een snufje keukenzout toe, ja je leest het goed: keukenzout. Gewoon proberen. Dit mengt goed met de grapefruit. Hierna top je af met bruiswater. Garneren met een mooi stukje grapefruit.

Mango Passion Paloma

Een hele mooie variant die we maakten op deze Paloma is de Mango Passion Paloma. Bart maakte deze cocktail met een randje van cajun. Bekijk het volledige recept van onze Mango Passion Paloma.

Deel je zelfgemaakte Paloma via social media

Heb je deze cocktail gemaakt op basis van ons recept en is het goed gelukt? Maak dan een foto van je zelfgemaakte cocktail en post deze met #Cocktailicious op Facebook, Twitter, Pinterest of Instagram.

Cocktails met mate

0/5 (0 Reviews)

Deel bericht

Share on facebook
Share on pinterest
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email