Menu Sluiten

Koningsdag: oranje cocktails

Vorig jaar veranderde Koninginnedag ineens in Kroningsdag. Willem Alexander was nog onze prins toen we de cocktails maakten. Nu is Willem Alexander koning en vieren we Koningsdag op 27 april. Een feestelijke dag waarop alles oranje kleurt. Dus ook onze cocktails. Deze vier oranje cocktails hebben stuk voor stuk een koninklijk tintje. We hebben ook een oranje cocktail bedacht die speciaal op koningin Maxima geïnspireerd is, de Maxima Mojito!

Oranje-Cocktails

Welke van deze oranje cocktails wordt de koningscocktail waarmee jij op Koningsdag gaat proosten op koning Willem Alexander en koningin Maxima?

Orange Ambassador

Orange-Ambassador
Als hoogste vertegenwoordigers van ons land gaan koning Willem Alexander en koningin Maxima vaak op staatsbezoek en ontvangen zij veelvuldig hoog bezoek. Hier hoort natuurlijk ook een cocktail bij die ons land op een waardige manier kan vertegenwoordigen. De Orange Ambassador is een cocktail met een duidelijke Nederlandse signatuur met Oranje Bitter en Bols Genever. Van beide dranken gebruik je 1 deel. Hiernaast voeg je 1 deel verse sinaasappelsap, en 1,5 deel witte cranberrysap toe. Shaken in een shaker met ijs en uitgieten met een fine strainer in een gekoeld champagne coupe glas. Je garneert de Orange Ambassador met een sierlijke sinaasappel spiraal.

Bekijk het volledige recept van de Orange Ambassador

Royal Orange

Royal-Orange
Kroningsdag was vorig jaar tevens de laatste koninginnedag voor prinses Beatrix. De bruisende Royal Orange is een chique dames cocktail die geïnspireerd is op prinses Beatrix. De cocktail is afgeleid van de klassieke Aperol Spritz. In dit geval hebben we de Aperol vervangen door Oranje Bitter. Gebruik een wijnglas voor de helft gevuld met ijs. 1 barmaatje oranje bitter, 1 deel disaronno, prosecco (2 delen) en 1,5 deel bruiswater. Garneren met een sierlijke sinaasappel spiraal in het wijnglas. Makkelijke oranje cocktail om te bereiden en toch stijlvol. Op koningin Beatrix!

Bekijk het volledige recept van de Royal Orange

Maxima Mojito

Maxima-Mojito
Voor koningin Maxima hebben we natuurlijk een Latijns Amerikaanse cocktail gemaakt met een Nederlands tintje. Een variant op de klassieke mojito. Geen klassieke mojito maar een Maxima Mojito. Oranje dus met sinaasappel. Andere ingrediënten: oranje bitter, rietsuiker, limoen en bruiswater. Leve de koningin! Leve Maxima!

Bekijk het volledige recept van de Maxima Mojito

Oranje Boven

Oranje-Boven
Oranje Boven is een oranje borrel om te proosten op onze nieuwe koning Willem Alexander. Omdat het gaat om Willem IV drink je de Oranje Boven met zijn vieren! Gebruik een shaker met ijs. 2,5 barmaatjes yoghurt likeur, 1,5 barmaatje oranje bitter en 1 barmaatje geperste sap van de sinaasappel. Goed shaken en uitschenken met strainer in 4 shotglaasjes. Oranje Boven!

Bekijk het volledige recept van de Oranje Boven

Deel je zelfgemaakte Oranje cocktail via social media

Heb je één van deze oranje cocktail gemaakt op basis van ons recept en is het goed gelukt? Maak dan een foto van je zelfgemaakte cocktail en post deze met #Cocktailicious op Facebook, Twitter of Pinterest.

Cocktails met mate

Deel bericht

Share on facebook
Share on pinterest
Share on print
Share on email