Menu Sluiten

New Year Shine

New Year Shine

New Year Shine
New Year Shine

We willen het allemaal wel; schitteren, stralen en shinen tijdens oud en nieuw. We pakken flink uit met pailletten en glitters, zowel op onze kleren als op de gedekte tafels. Natuurlijk mag een stralend drankje dan ook niet ontbreken. De New Year Shine, op basis van gin en prosecco voldoet wel aan deze eisen. Maar wat is een drankje nu zonder hapje op oudjaarsavond? Speciaal voor deze gelegenheid maakte ik fake oliebollen die je heel makkelijk aan een glas serveert. Succes met het maken van de cocktail! Groetjes van Kylie!

Wat heb je nodig voor een New Year Shine?

Gin (1 deel)
Prosecco (2 delen)
Sprite (1 deel)
Stervrucht (een `sterretje´ per glas)
Eetbaar bladzilver (1 velletje)

1 deel = 30 ml

Hoe maak je een New Year Shine?

Bij dit drankje draait het vooral om het uiterlijk. Schenk de gin in een champagneglas en voeg vervolgens de prosecco en sprite toe. Vervolgens neem je het velletje bladzilver en scheurt dit in wat kleinere stukjes. Nu verdeel je deze stukjes over het glas. Het bladzilver blijft als een mooi laagje op je drankje liggen. Neem nu een plakje (sterretje) van je stervrucht en steek dit als garnering op de rand van je glas. Je kunt er ook voor kiezen om de ster in je drankje te plaatsen. Doe dit dan voor je het bladzilver toevoegt.

Wat heb je nodig voor de fake oliebollen?

Geitenkaas (een bolletje per oliebol)
Honing (half theelepeltje per oliebol)
Witbrood (half sneetje per oliebol)
1 ei

Hoe maak je de fake oliebollen?

Snijd de korsten van een snee witbrood, snijd het overgebleven brood in twee. Neem een stukje geitenkaas, ter grootte van een kauwgumbal en leg dit op het halve sneetje brood. (Uiteraard mag dit ook een andere kaas zijn; bijvoorbeeld mozzerellabolletjes.) Voeg een beetje honing toe en rol het brood met de kaas en honing in je handen tot een kleine bol. Steek voor de stevigheid eventueel even een prikker door het bolletje. Kluts nu een ei en haal de soon-to-be oliebollen door het ei. (Zoals je ook met wentelteefjes doet). Bak de balletjes nu in een pan totdat de mooi goudbruin zijn. Probeer ze in beweging te houden in de pan zodat ze mooi rond blijven. Als de balletjes klaar zijn rol je de balletjes kort in zilverfolie en laat ze een beetje afkoelen. Zo behouden ze hun vorm mooi.
als de balletjes eenmaal afgekoeld zijn steek je ze aan de rand van het glas. Als dat niet feestelijk is!

Andere champagne cocktails

Zoals je de Pomegranate Royal of de Kir Royal maakt kun je ook andere champagne cocktails maken met een smaakje. Wat te denken van de Royal Mojito, de Pornstar Royal of de Royal Cocktailicious. Bekijk onze special met champagne cocktails.

Nieuw!

En bekijk zeker ook onze chique Lychee Rose Champagne of de Old Cuban met champagne, rum en bitters.

Wil je de New Year Shine cocktail ook zelf een keertje maken?

Je hebt dan een aantal benodigdheden nodig in je eigen “cocktailkeuken”.

Deel je zelfgemaakte New Year Shine via social media

Heb je deze cocktail gemaakt op basis van onze recepten en is het goed gelukt? Maak dan een foto van je zelfgemaakte cocktail en post deze met #Cocktailicious op Facebook, Twitter, Instagram of Pinterest. Benieuwd!

Over Kylie

Kylie Ava Hi! Ik ben Kylie. Foodie, liefhebber van cocktails, dol op schrijven, sociale media en Eindhoven. Mijn favoriete drankje is absoluut Gin Tonic en die drink ik het liefst bij Berlin in Eindhoven. Voor andere cocktails ga ik graag naar Beez in Maastricht!

Bekijk alle cocktails van Kylie

Cocktails met mate

Volg ons

Wat leuk dat je onze site bezoekt! Wil je als eerste op de hoogte zijn van nieuwe cocktailrecepten of leuke acties en events? Meld je aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief of volg ons op Instagram.

Nieuwsbrief