Menu Sluiten

Mojito Strawberry

Strawberry Mojito foto

Deze Mojito Strawberry of Strawberry Mojito is een lekkere cocktail om eens te variëren op de klassieke Mojito. Zeker als je lekkere rijpe, zoete aardbeien gebruikt, dit proef je direct in de smaak van je cocktail!

Wat heb je nodig voor de Mojito Strawberry?

Rum (45 ml)
Rietsuiker (10 ml)
Limoen (4 partjes)
Munt (1 takje)
Bruiswater (30 ml)
Aardbeien (3 stuks)
Garnering: aardbei

Hoe maak je de Mojito Strawberry?

Bij deze variant worden er aardbeien toegevoegd aan het bekende recept. Voor de rest wordt de cocktail hetzelfde gemaakt. Gebruik een goed en stevig longdrink glas. Doe de rietsuiker met vier limoenpartjes in het glas. Gebruik een muddler om het sap van de limoen te persen. Hierbij vloeit de smaak van de rietsuiker en de limoen goed in elkaar over. Voeg vervolgens de blaadjes munt (even in je handen klappen met de munt zodat de geur los komt) en in fijngesneden stukjes aardbeien toe. De aardbeien muddle je niet, de pulp gaat in je rietje zitten. Voeg daarna ook 45 ml witte rum toe aan de cocktail. Even goed roeren met een barlepel. Nu komt de rode kleur van de aardbeien vrij en kleurt de Mojito mooi rood. Als laatste aanvullen met bruiswater tot de rand en extra topje met crushed ice. Als laatste garneren met het kruintje van een munttakje en een aardbei en je Mojito Strawberry is klaar om op te dienen!

Persoonlijke smaak

Houd je van zoet of van minder alcohol? Pas dan de dosering naar eigen smaak aan. Sowieso altijd goed om voor je cocktail helemaal klaar even een final check te doen hoe je cocktail smaakt en waar je hem mee zou kunnen verbeteren.

Alcoholvrij

Door de combinatie aan verschillende smaken en daarbij behorende smaak kun je deze cocktail ook prima bereiden als alcoholvrije cocktail. Gewoon zonder de rum!

Cocktails maken is leuk, maar drink met mate

Deel bericht

Share on facebook
Share on pinterest
Share on print
Share on email