Menu Sluiten

Minty Yoghurt Scroppino

Minty Yoghurt Scroppino foto
Minty Yoghurt Scroppino
Deze Minty Yoghurt Scroppino is een nieuwe variant op de klassieke Scroppino. Qua uitstraling en smaak past deze frisse cocktail perfect bij de feestdagen rond kerst en oud en nieuw. Heerlijk als after dinner cocktail als je gasten krijgt.

Wat heb je nodig voor de Minty Yoghurt Scroppino? (per glas)

Vodka (0,5 deel)
Crème de menthe likeur (0,2 deel)
Prosecco (1 deel)
Yoghurt ijs (2 scheppen, eetlepels)
Garneren met munt

1 deel = 30 ml

Hoe maak je de Minty Yoghurt Scroppino?

Voor deze cocktail gebruik je vooral veel yoghurt ijs (2 bolletjes per glas). Hierdoor krijgt de cocktail haar herkenbare volle structuur en romige smaak. Voor de kleur gebruik je creme de menthe likeur. Je hebt maar een klein beetje nodig om het de mooie lichtgroene kleur te geven.
Gebruik een blender. Hierin gaan 2 bolletjes yoghurt ijs. Daarna giet je met een barmaatje de vodka en de prosecco in de blender. Als laatste de creme de menthe. Even blenden tot het 1 geheel is. Daarna uitschenken in voorgekoelde champagneglazen. Subtiel garneren met klein beetje munt.

Bekijk ook onze andere kerstcocktails

De feestdagen rond kerst en oud en nieuw bieden altijd weer volop mogelijkheden voor mooie cocktails. Bekijk ook onze blog met kerstcocktails.

Deel je zelfgemaakte Minty Yoghurt Scroppino via social media

Heb je deze cocktail gemaakt op basis van ons recept en is het goed gelukt? Maak dan een foto van je zelfgemaakte cocktail en post deze met #Cocktailicious op Instagram.

Cocktails met mate

0/5 (0 Reviews)

Deel bericht

Share on facebook
Share on pinterest
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

Volg ons

Wat leuk dat je onze site bezoekt! Wil je als eerste op de hoogte zijn van nieuwe cocktailrecepten of leuke acties en events? Meld je aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief of volg ons op Instagram.

Nieuwsbrief