Menu Sluiten

Mandarin Sour

Mandarine Sour
Mandarin Sour

De Mandarine Sour is een mooie oranje herfstcocktail met mandarijn en Napoleon Mandarine likeur. Je ziet vaak dat deze cocktail met citroen gemaakt wordt. Maar ik vond het toepasselijker om de cocktail met mandarijn te maken. Kies wel een zure uit, anders krijgt je cocktail niet de zure sour smaak!

Wat heb je nodig voor de Mandarin Sour?

Napoleon Mandarine likeur (1,5 deel)
Mandarijn (1 stuk)
Suikersiroop (1 barlepel)
Eiwit
Kaneel

1 deel = 30 ml

Hoe maak je de Mandarin Sour?

Gebruik een shaker half gevuld met ijs voor het beste resultaat. Begin met het schillen van een mandarijn. Doe dit met een mesje zodat je een mooie garnering kunt maken op het einde. Proef de mandarijn want om een lekkere sour te krijgen moet je wel een zure mandarijn hebben. Is de mandarijn niet zuur genoeg, neem dan een andere mandarijn of combineer met citroen sap. Voeg hierna eiwit van een ei toe en 1,5 barmaatje Mandarine Napoleon en een barlepel suikersiroop. Stevig shaken. Uitschenken met ijs in je cocktail glas. Je zult zien dat je een mooie schuimkraag meeschenkt nu. Als laatste een mooi snufje kaneel op de schuimkraag. Opdienen met een rietje.

Herfstcocktails

De Mandarin Sour is ÊÊn van onze herfstcocktails. Bekijk ook onze andere herfstcocktails.

Deel je zelfgemaakte Mandarin Sour via social media

Heb je deze cocktail gemaakt op basis van ons recept en is het goed gelukt? Maak dan een foto van je zelfgemaakte cocktail en post deze met #Cocktailicious op Facebook, Twitter, Pinterest of Instagram.

Cocktails met mate

Deel bericht

Share on facebook
Share on pinterest
Share on print
Share on email