Hoe dan ook, met verse fruitsappen, rum en amandelsmaak is dit een heerlijke exotische cocktail. Probeer het recept voor de Mai Tai zeker een keertje uit dan begrijp je wat de mensen uit Tahiti onder “goed” verstaan!
Wat heb je nodig voor een Mai Tai?
Witte rum (2 delen)
Bruine rum (1 deel)
Orange Curacao (1 deel)
Limoensap (vers van 2 partjes)
Orgeat syrup (2 barlepels)
1 deel = 30 ml
Hoe maak je de Mai Tai?
Begin met 2 limoenpartjes te persen in een shaker die voor de helft gevuld is met ijs. Voeg hier aan toe 2 deel witte rum en 1 barmaatje donkere rum, 1 barmaatje orange curacao en 2 barlepels orgeat siroop*. Krachtig shaken. Uitgieten zonder strainer, zodat je de drank inclusief het ijs direct in het Tiki glas inschenkt. Garneer je cocktailglas met een tropische fruitcreatie of zoals hier met een subtiel Polynesisch bloemetje.
Alcoholvrij
Tiki cocktails zijn sterk en worden vaak gecombineerd met veel fruitsappen. Wil je de Mai Tai alcoholvrij maken? Voeg dan fruitsappen als ananassap of passievrucht toe bij de limoen en de orgeat Zie ook alcoholvrije cocktails.
Tiki cocktails
Hou je van tiki cocktails? Bekijk dan zeker ook onze andere tiki cocktails:
Deel je zelfgemaakte Mai Tai via social media
Heb je deze cocktail gemaakt op basis van ons recept en is het goed gelukt? Maak dan een foto van je zelfgemaakte cocktail en post deze met #Cocktailicious op Facebook, Twitter, Pinterest of Instagram.