Menu Sluiten

Mai Tai cocktail

Mai Tai
Mai Tai
De Mai Tai, een heerlijke klassieker voor de liefhebbers met een bijzondere naam. Deze cocktail is afkomstig uit de tropen. De één beweert Hawaii de ander Tahiti. Wij neigen naar het laatste, mede aangezien Mai Tai “goed” schijnt te betekenen in het Tahitiaans.

Hoe dan ook, met verse fruitsappen, rum en amandelsmaak is dit een heerlijke exotische cocktail. Probeer het recept voor de Mai Tai zeker een keertje uit dan begrijp je wat de mensen uit Tahiti onder “goed” verstaan!

Wat heb je nodig voor een Mai Tai?

Witte rum (2 delen)
Bruine rum (1 deel)
Orange Curacao (1 deel)
Limoensap (vers van 2 partjes)
Orgeat syrup (2 barlepels)

1 deel = 30 ml

Hoe maak je de Mai Tai?

Begin met 2 limoenpartjes te persen in een shaker die voor de helft gevuld is met ijs. Voeg hier aan toe 2 deel witte rum en 1 barmaatje donkere rum, 1 barmaatje orange curacao en 2 barlepels orgeat siroop*. Krachtig shaken. Uitgieten zonder strainer, zodat je de drank inclusief het ijs direct in het Tiki glas inschenkt. Garneer je cocktailglas met een tropische fruitcreatie of zoals hier met een subtiel Polynesisch bloemetje.

Alcoholvrij

Tiki cocktails zijn sterk en worden vaak gecombineerd met veel fruitsappen. Wil je de Mai Tai alcoholvrij maken? Voeg dan fruitsappen als ananassap of passievrucht toe bij de limoen en de orgeat Zie ook alcoholvrije cocktails.

Tiki cocktails

Hou je van tiki cocktails? Bekijk dan zeker ook onze andere tiki cocktails:

Deel je zelfgemaakte Mai Tai via social media

Heb je deze cocktail gemaakt op basis van ons recept en is het goed gelukt? Maak dan een foto van je zelfgemaakte cocktail en post deze met #Cocktailicious op Facebook, Twitter, Pinterest of Instagram.

Cocktails met mate

Deel bericht

Share on facebook
Share on pinterest
Share on print
Share on email