Menu Sluiten

Lychee Cosmo

Dit is de Lychee Cosmo! Deze cocktail is niet alleen heerlijk zacht en lekker qua smaak. Hij ziet er ook nog eens heerlijk uit! Je maakt hem als een Cosmopolitan maar dan met lycheesap.

De Cosmopolitan is een klassieke cocktail die je maakt met vodka, triple sec, cranberrysap en limoensap. Vooral ook bekend dankzij de serie Sex and the City

Wat heb je nodig voor een Lychee Cosmo?

De Kuyper Triple Sec (0,5 deel)
Vodka (1 deel)
Lycheesap (1,5 deel)
Limoen (5 ml)
Garnering: lychee en limoenkrul

1 deel = 30 ml

Hoe maak je een Lychee Cosmo?

Gebruik een shaker met ijs. Hierin voeg je met een barmaatje 1 deel vodka, een half deel triple sec en anderhalf deel roze lycheesap. Tot slot voeg je nog een squeeze (max 5 ml niet meer) verse limoensap toe. Met de hand of met een perser. Even stevig shaken totdat je een frostlaagje op je shaker hebt. Daarna schenk je uit in een gekoeld martiniglas. Opdienen met een verse lychee en een limoenkrul als garnering. Snijd de lychee licht in. Mooi en handig om op te eten.

Meer cocktails met lychee

Hou je van cocktails met lychee? Probeer ook eens deze cocktails met lychee: Raspberry Lychee Punch of de Lychee Martini

Deel je zelfgemaakte Lychee Cosmo op social media

Heb je deze cocktail gemaakt en ben je tevreden over het resultaat? Maak dan een foto van je zelfgemaakte cocktail en post deze met #Cocktailicious op Instagram.

Cocktails met mate
0/5 (0 Reviews)

Deel bericht

Share on facebook
Share on pinterest
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

Volg ons

Wat leuk dat je onze site bezoekt! Wil je als eerste op de hoogte zijn van nieuwe cocktailrecepten of leuke acties en events? Meld je aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief of volg ons op Instagram.

Nieuwsbrief