Menu Sluiten

Long Island Ice Tea

Long Island Ice Tea
Long Island Ice Tea
De Long Island Ice Tea is één van de bekende cocktails die stamt uit de tijd van de Amerikaanse drooglegging. Qua naam en kleur lijkt de cocktail op een ice tea. Dus als er een inval kwam dan zat iedereen gewoon aan de ice tea. Terwijl dit toch echt een serieus sterke cocktail is!

Op veel cocktailkaarten staat bij deze cocktail tussen haakjes (max 2 per persoon). En dat is niet voor niets, want in deze klassieke cocktail zitten maar liefst 5 (!) verschillende white spirits. Te weten: witte rum, vodka, tequila, gin en triple sec. Geen wonder dat je de kleur van de cola “verwart” met ice tea …

YouTube Cocktailicious

Wat heb je nodig voor een Long Island Ice Tea?

Gin (0,5 deel)
Rum (blank) (0,5 deel)
Tequila (0,5 deel)
Triple sec (0,5 deel)
Vodka (0,5 deel)
Citroensap (sap van halve citroen)
Aftoppen met cola
Cocktailkers

1 deel = 30 ml

Hoe maak je de Long Island Ice Tea?

Neem je grootste longdrink glas. Vullen met ijsblokjes. Rum, vodka, tequila, gin en triple sec toevoegen. Van iedere spirit niet meer dan een half barmaatje. Voor de smaak voeg je ook een verse citroensap van een halve citroen en 1 barlepel sap van de cocktailkersen toe. Aftoppen met cola tot de rand van het glas. Stir voorzichtig in het glas. Als laatste garneren met schijfje citroen en cocktailkers.

XL tip

Kunnen jij en je vrienden wel een Long Island Ice Tea waarderen? Organiseer dan een LIIT avondje met een Long Island Ice Tea XXXL. Neem als longdrinkglas een lange, grote vaas. Eerst even goed schoon maken. Begin met de ijsblokjes erin te doen. Doe dit tot ca 50%. Overgiet dit vervolgens met gin, tequila, triple sec, vodka en rum (van alles ca 0,25 cl). Overgiet dit met 2 flessen cola. Als laatste afmaken met 10-12 citroenpartjes, en een potje cocktailkersen inclusief de sap. Goed roeren met een grote spatel uit de keukenla. En niet laten vallen!

Deel je zelfgemaakte Long Island Ice Tea via social media

Heb je deze cocktail gemaakt op basis van ons recept en is het goed gelukt? Maak dan een foto van je zelfgemaakte cocktail en post deze met #Cocktailicious op Facebook, Twitter, Pinterest of Instagram.

Cocktails met mate

Deel bericht

Share on facebook
Share on pinterest
Share on print
Share on email